Mere fællesskab: Så anderledes bliver ny gigantisk bydel

TV 2 Lorry har besøgt den nye bydel i Hedehusene.

02:41

De første boliger i den nye bydel Nærheden i Hedehusene er nu hejst på plads med kran. Det storstilede byggeprojektet vil, når det er færdigbygget, rumme 3.000 boliger, en nybygget skole, institutioner, kultur- og idrætstilbud og en dagligvarebutik.

Selv for projektekdirektøren Ole Møller går det overraskende stærkt med byggeriet af hedehusenes kommende bydel Nærheden.

- Mandag morgen, da jeg mødte kl 8.00, var der ingen boliger. I løbet af tre dage, var der skudt 13 rækkehuse op, siger Ole Møller, Projektdirektør, Nærheden.

Boligerne er såkaldte modulhuse, hvis dele bliver færdigbygget på fabrikken og derefter hejses ned på et betonfundament. 

Læs også Ti meter højt: Spejdere bygger kopi af Taastrup-tårn

Ikke et traditionelt parcelhuskvarter

Når byggeriet står helt færdigt i 2035 vil hedehusene have fået en hel ny bydel med 3000 boliger. Men det bliver ikke et traditionelt parcelhuskvarter, hvor man passer sig selv inde bag ligusterhækken.

- Vi vil gerne have mere social sammenhængskraft. Mere fællesskab mellem folk. Mere bylivsaktivitet end man normalt forbinder med et parcelhuskvarter, siger projektdirektøren. 

Derfor vil beboerne i bydelen blandt andet få deres egen skole, gymnastikhal og dagligvarebutik.

Og så er det første fælles udekøkken ved at blive bygget. 

Læs også Gigantisk byggeprojekt: Skyskraber og forlystelsespark

- Der vil være håndvaske, grill og kogeblus. Så kan beboerne i fællesskab hygge sig og nyde udsigten. 

Skolen vil heller ikke lukke ned, når klokken ringer ud. Efter skoletid vil den blive en vigtig del af bydelens kulturelle tilbud.

- Skolen vil være et slags fælleshus for borgerne. Vi har kastet penge i, at gøre skolen tilgængelig, så borgerne kan bruge skolens fællesfaciliteter hele døgnet rundt. Vi sørger for, at der er adgang til blandt andet værksteder, køkkener og gæsteværelser.

De første huse forventes indflytningsklar i starten af næste år. 

Læs også Royalt slot skal ombygges til bofællesskab

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik