Mand anholdt for at tage kvælertag på 13-årig pige

En 61-årig mand er anholdt for at tage kvælertag på en 13-årig pige, da hun bumpede ind i ham på vej ind i et S-tog.

Overfaldet skete på Taastrup Station, hvor den 13-årige var på vej ind i S-toget, da hun stødte ind i overfaldsmanden. Foto: Google maps

En 13-årig pige var på vej ind i S-toget på Taastrup Station den 9. januar, da hun stødte ind i en mand i togdøren.

Manden tog kvælertag på den 13-årige pige og kaldte hende "Perkersvin". Han holdte fast et stykke tid, før han gav slip.

Vi offentliggjorde overvågningsbilleder af manden, og det medførte flere henvendelser, der pegede på en konkret person. Den 61-årige nægter sig skyldig, men vi mistænker ham for at stå bag.

Claus Buhr, kommunikationsmedarbejder ved Københavns Vestegns Politi

Politiet anholdte mandag en 61-årig mand, som de mistænker for at være den skyldige.

- Vi offentliggjorde overvågningsbilleder af manden, og det medførte flere henvendelser, der pegede på en konkret person. Den 61-årige nægter sig skyldig, men vi mistænker ham for at stå bag, siger kommunikationsmedarbejder ved Københavns Vestegns Politi, Claus Buhr.

Overvågningsbilledet forestiller en mand, der trækker en cykel. Den 13-årige pige har set ovevågningsbilledet og kan genkende manden, der overfaldte hende. 

Læs også Mand efterlyses for kvælertag på 13-årig pige

Den anholdte 61-årige mand erkender, at han var på Taastrup Station på gerningstidspunktet, men nægter at have taget kvælertag på den 13-årige. Politiet har ikke overvågningsbilleder af selve overfaldet.

Manden er sigtet for vold efter straffelov paragraf 244, som er den mildeste voldsparagaf. Det er nu op til anklagemyndigheden, om sagen skal for retten.

Billedet af den mistænkte blev delt vidt og bredt på sociale medier. På Twitter takker politiet nu for borgernes hjælp med at opklare sagen:

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik