Lokalplanen blev ændret - må stadig bygge ti etager

Naboerne er blevet hørt, men de er stadig nervøse for et højt byggeri og øget trafik, når de bliver naboer til det nye byggeri, Klovtoftegård.

Til trods for at naboerne til Klovtofte-området i Taastrup er blevet hørt, og der er sket en række ændringer i den nye lokalplan for området, er der stadig utilfredshed. 

Der er dog stadig bekymring for blandt andet trafik og udseendet med et 10 etagers højt hus, skriver Dagbladet Roskilde.

Den nye lokalplan, som tirsdag blev vedtaget af et enigt byråd, har været i høring, hvor der er kommet en række indsigelser fra især naboer til området.

48 personer har skrevet under på en underskriftsindsamling mod det nye byggeri, der skal hedde Klovtoftegård. Blandt andet fordi de vil værne om Klovtoftes tætte lokalsamfund, som de frygter bliver ødelagt af det nye, høje bygger og det erhverv, der skal være der. 

Planen muliggør, at der kan opføres 22.500 m² til kontor- og serviceerhverv, hotel- og konferencevirksomhed samt detailhandel for særlig pladskrævende varer. Bebyggelsen må være fra to til fem etager, og der gives mulighed for at opføre et punkthus på op til 10 etager .

Naboerne mener, at det planlagte punkthus på 10 etager udseendemæssigt vil skille sig voldsomt ud fra eksisterende bebyggelse i kommunen. 

Kommunen har ændret et kryds og lagt grønne områder ind

Borgmester Michael Ziegler (Kons) og formand for plan- og miljøudvalget Flemming Andersen (Venstre) har været i dialog med beboerne, som efterfølgende er blevet imødekommet på en række punkter.

Nu skal byggeriet ligge10 meter fra naboskel mod vest, og der skal være levende hegn i skellet samt plantes rækker af mindre træer, for at afskærme erhvervsbebyggelsen for naboerne.Og så må der ikke bygges karnapper eller altaner på vestfacaden af byggeriet i Klovtoftegård

Adgangsvejen til det nye område  bliver ikke forbundet med Klovtoftegade. Beboerne havde frygtet, at det ville skabe meget trafik og uhensigtsmæssig parkering på vejen, skriver Dagbladet Roskilde.

Lærkelunden bliver udlagt til grønt område, og der kommer regler for hvilke butikker for særlig pladskrævende varer, der kan etableres, såsom møbelbutik, bilsalg uden klargøringsværksted. Der kan ikke etableres eksempelvis planter, havebrugsmarked, tømmer og byggematerialer, som giver megen trafik af kunder og mange vareleverancer over en dag.

Der bliver dog ikke ændret på byggehøjden trods naboernes protester. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere