Kommune stoppede socialt bedrageri for ni millioner

Høje-Taastrup har sat bremsen i bund for socialt bedrageri med øget kontrol.

Høje-Taastrup har fået millioner tilbage i kommunekassen, som ellers ville være gået til socialt bedrageri.

I 2017 fik en kontrolgruppe stoppet ydelser og krævet tilbagebetaling for 9,1 millioner kroner, og det er dobbelt så meget som året før, hvor man indførte kontrolgruppen. Det skriver Høje-Taastrup Kommune i en pressemeddelelse.

- Byrådet ønskede med kontrolgruppen at sikre, at ingen kan snyde sig til ydelser, de ikke er berettigede til – det er nemlig helt unfair over for dem, der reelt har behov for hjælp, og det er undergravende for lovlydige borgeres tillid til, at deres skattepenge bruges rigtigt, siger borgmester i Høje-Taastrup, Michael Ziegler, Kons, i en pressemeddelelse. 

Sådan kan man snyde

Kontrolindsatsen sker blandt andet ved udbetalinger vedrørende økonomisk friplads i daginstitution og forhøjet børnetilskud til enlige forsørgere på kontanthjælpsområdet og på sygedagpengeområdet.

Kommunen kommer med flere eksempler i en pressemeddelelse: 

En kvinde kan uberettiget opnå økonomisk friplads i daginstitution, børnetilskud som enlig og måske boligstøtte, hvis hendes partner har flyttet folkeregisteradresse, men parret reelt fortsat bor sammen. Eller en borger melder sig ledig og modtager kontanthjælp, men har arbejde ved siden af – måske sort arbejde. 

- Enhver borger skal have det, vedkommende er berettiget til, hverken mere eller mindre. Det er Kontrolgruppens arbejde med til at sikre, og jeg synes, at byrådet valgte helt rigtigt ved at prioritere denne indsats, siger Michael Ziegler.

Kontrolgruppen er blevet bedre til at finde snyderne på grund af et bedre samarbejde med eksempelvis SKAT. Derudover får gruppen anonyme tips, som de undersøger.

Hvis der er tale om grov, forsætlig svindel, politianmeldes sagen.

Eksempler på snydere i kommunen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere