Juniorpædagoger som rollemodeller i udsat boligområde

I boligområdet Taastrupgaard i Høje Taastrup er syv unge mellem 15 og 17 år blevet ansat som juniorpædagoger til gavn for både børn og unge.

15-årige Manal Nuradin er en af i alt syv unge fra det udsatte boligområde Taastrupgaard, der siden starten af november har været ansat som juniorpædagog i en daginstitution.

Juniorpædagogerne skal blandt andet stå for flere hverdagsaktiviteter for børnene i institutionerne, men vigtigst af alt skal ordningen få de unge juniorpædagoger tættere på arbejdsmarkedet:

quote Det er lidt anderledes end de andre ungdomsarbejde, der normalt findes, og så får man også større ansvar her, når man arbejder med børn.

Manal Nuradin, Juniorpædagog, Taastrupvang

- Jeg synes, det er et spændende projekt at være med til. Det er lidt anderledes end de andre ungdomsarbejde, der normalt findes, og så får man også større ansvar her, når man arbejder med børn, siger Manal Nuradin.

Til daglig går hun i 9. klasse på Selsmoseskolen, men i 6 timer om ugen arbejder hun her i børnehuset, hvor der både er børnehave- og vuggestuebørn.

- Børnene ser op til en, så man føler sig næsten helt stolt over de ting, man kan lære dem, når man er lidt ældre, siger hun.

Udover at hjælpe til med praktiske opgaver er juniorpædagogerne samtidig et ekstra aktivitetstilbud og et vigtigt bindeled til børnene - både for institutionerne, men i høj grad også for hele boligområdet.

- Det er jo super nemt for de her juniorpædagoger, som vi har ansat, at komme ind på børnene. Børnene har lyst til at være sammen med dem, og de glæder sig til de unge kommer, siger Anja Hafstrøm, der er pædagogisk leder i Børnehuset Taastrupvang.

Forbilleder i udsat boligområde

To af de andre ansatte juniorpædagoger er 16-åroge Aicha Menzar og 15-årige Bedran Avci, som også begge går i 9. klasse på Selsmoseskolen.

quote Man ved simpelthen ved, at det at have haft et fritidsjob ved siden af skole, det øger ens chancer rigtig meget i forhold til at kunne gennemføre en uddanelse og få et job bagefter. 

Lea Svane, Boligsocial medarbejder, Taastrupgaard

- Jeg synes, det er dejligt at være her, for man føler sig som en rollemodel for børnene, siger Aicha Menzar, der bakkes op af sin klassekammerat.

- Man bliver bedre til at tage ansvar for børn og finder ud af, hvordan man skal behandle børn, så man ikke råber af dem, men bare taler stille og roligt, siger Bedran Avci.

Institutionen Taastrupvang ligger i boligområdet Taastrupgaard, som igen i år er med på den såkaldte ghettoliste. Derfor er juniorpædagogerne også meget værdifulde, da de er en vigtig del af områdets boligsociale helhedsplan. 

- Man ved simpelthen ved, at det at have haft et fritidsjob ved siden af skole, det øger ens chancer rigtig meget i forhold til at kunne gennemføre en uddanelse og få et job bagefter, siger Lea Svane, der er boligsocial medarbejder i Taastrupgaard.

Og for Manal Nuradin og de andre unge giver jobbet som juniorpædagog også mod på en mangeårig fremtid på arbejdsmarkedet.

- Jobbet som juniorpædagog har måske også givet mig en vej ind i fremtiden. Jeg har fundet ud af, at jeg gerne vil arbejde med børn, efter at jeg har arbejdet som juniorpædagog. Og det vidste jeg ikke før jeg kom her til institutionen, siger hun. 

7 unge mellem 15 og 17 år fra det udsatte boligområde Taastrupgaard i Høje Taastrup er blevet ansat som juniorpædagoger i de lokale daginstititutioner. Juniorpædagogerne skal blandt andet stå for flere hverdagsaktiviteter for børnene i institutionerne. Men vigtigst af alt så skal ordningen få de unge juniorpædagoger tættere på arbejdsmarkedet

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik