Høje-Taastrup får kontanthjælpsmodtagere i job

Høje-Taastrup er helt i top blandt landets kommuner, når kommer til at få kontanthjælpsmodtagere i job.

02:43

Kommunen af én af de kommuner i Hovedstadsområdet, der har succes med at få kontanthjælpsmodtagere i arbejdere. Det viser en ny DA-undersøgelse.

I Høje-Taastrup er de gode til at få folk, der på kontanthjælp ud på arbejdsmarkedet. 

Faktisk er kommunen helt i top blandt landets kommuner, når det kommer til at få dem, der får kontanthjælp ud i et job. 

Det viser, at den lokale indsats gør en forskel for kontanthjælpsmodtagerne. Her i Høje-Taastrup har byrådet besluttet at investere massivt i at skaffe folk beskæftigelse. 

Thomas Bak, fmd. Beskæftigeslesudvalget, Høje-Taastrup  

Noget af det der er satset på, er jobcenteret. Her er der investeret i en øget indsats. Samtidig har de i kommunen en aktiv erhvervspolitik. Og det er noget, der har haft en effekt,  det vurderer udvalgsformand og borgmester.

Høje-Taastrup i top

Høje-Taastrup Kommune ligger nu på femtepladsen, sammen med de kommuner, der har det største fald i antal af kontanthjælpsmodtagere. Sådan er billedet, hvis man ser på perioden fra 2014 til 2016.

Dansk Arbejdsgiverforening har i en analyse, der er offentliggjort i nyhedsbrevet Agenda, dokumenteret at kontanthjælpsmodtagerne i kommunen, har fået en eller anden form for arbejde.

Analysen viser også, at netop Høje-Taastrup Kommune ligger blandt de bedste kommuner. Når  det gælder om at få kontanthjælpsmodtagere ud i job.

Læs også Vestegnen bedst til at gøre ledige jobparate

En rigtig god udvikling

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget,  Thomas Bak mener, at det er en rigtig god udvikling. 

- Det viser, at den lokale indsats gør en forskel for kontanthjælpsmodtagerne. Her i Høje-Taastrup har byrådet besluttet at investere massivt i at skaffe folk beskæftigelse.  Netop fordi vi har haft et forsøg, som viste, at når vi investerer i flere sagsbehandlere, større kvalitet i møderne og bedre dialog med den ledige borger, så får vi også god effekt. 

En hel masse borgere har fået en plads på arbejdsmarkedet

Og borgmester Michael Ziegler er enig.

- En hel masse borgere har fået en plads på arbejdsmarkedet. Og de kan i højere grad styre deres eget liv. Det kan kun glæde både den enkelte og os andre! 

En hel masse borgere har fået en plads på arbejdsmarkedet. Og de kan i højere grad styre deres eget liv. Det kan kun glæde både den enkelte og os andre! 

Michale Ziegler, borgmester, Høje-Taastrup 

Borgmesteren satser på, at der kommer mere af den positive udvikling. Han siger, at den nye vækst- og erhvervsstrategi har givet flere arbejdspladser i kommunen. Og at det giver bedre muligheder for at få et job. Både når det kommer til dem, der får kontanthjælp og for andre i kommunen.

Tættere samarbejde mellem kommune og virksomheder 

En anden del af satsningen går på, at man nu får et endnu tættere samarbejde med de lokale virksomheder. Der bliver  nu oprettet partnerskaber mellem virksomhederne og kommunen.

Læs også Byråd enigt: Kollektiver for kontanthjælpsmodtagere

DA’s analyse ser på, hvor mange personer på kontanthjælp eller integrationsydelse, der i en given periode er kommet i arbejde.

I Høje-Taastrups er det 7,1 % af dem på kontanthjælp, der er kommet i arbejde.

Mens det i  nabokommunerne ser sådan her ud:  Roskilde 5,5 %. Egedal 5,4 %.  Albertslund 6,0 %. Ishøj 6,2 %. Greve 5,0 %.  København 7,6 %.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik