Gigantisk vandland udskudt to gange: Men nu lysner det

Byggeriet af verdens femte største vandland med ferieboliger, konferencecenter, butikker og aktiviteter nærmer sig for alvor i Høje Tåstrup.

Ifølge Dagbladet Roskilde er en lokalplan for området blevet godkendt hos plan- og miljøudvalget, så nu mangler blot økonomiudvalgets og byrådets endelige godkendelse den 24. april, før arbejdet kan begynde og drømmen om Nordic Water Universe realiseres.

Byggestarten for det store projekt er tidligere blevet udsat to gange, men Høje Tåstrups borgmester Michael Ziegler, Kons., forsikrer overfor avisen, at der kommer skred i tingene, så snart lokalplanen er på plads.

- Planlægningen at en sådan et stort projekt tager bare lang tid, og uden en lokalplan kan man ikke gå i gang. Men jeg har fortsat en stærk tro på, at når først vi har fået lokalplanen på plads, så kommer maskinerne også i jorden inden årets udgang, siger Michael Ziegler til Dagbladet Roskilde.

Byggeriet bliver delt op i flere faser, og i første etape, hvor vandlandet indgår, er der afsat 2,2 milliarder kroner. I alt vil Nordic Water Universe blive bygget i fem etaper over en længere årrække.

Når alle fem etaper er bygget, vil der være en samlet ferie- og forlystelsesby på 360.000 kvadratmeter.

Bekymret for trafik og detailhandel

Lokalplanforslaget har ifølge Dagbladet Roskilde været i høring i otte uger, og i den periode er der kommet 18 høringssvar til planerne.

Her har flere udtrykt bekymring for den stigende trafik i området, som et projekt af denne størrelse vil medføre.

- Vi har fuld forståelse for, at der er en bekymring omkring det, men vi tror ikke, at det bliver et stort problem. Udviklingen af området kommer til at ske over en lang årrække, så vi får mulighed for at afbøde nogle af problemerne undervejs, hvis de skulle opstå, siger Socialdemokraternes Peter Faarbæk, der er formand for plan- og miljøudvalget.

Flere har også påpeget, at der lader til at være få parkeringspladser til så stort et området. I første omgang var der krav om én parkeringsplads per feriebolig og et p-hus med 600 parkeringspladser, men der bliver nu tilføjet et krav om endnu et parkeringshus med yderligere 300 parkeringspladser.

Derudover har plan- og miljøudvalget udtrykt bekymring for, at detailhandlen kan ødelægge det nuværende butiksliv i City 2 og hele Høje Taastrup Centrum.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Genåbning

playAntallet af jobopslag boomer forud for genåbningen

Københavns Byvandrerlaug ramt af coronarestriktioner

Historiefortællere føler sig overset: Hårdt ramt af coronarestriktioner

20_percent

playØvelsesbane for køreskoler hårdt ramt af udskudt genåbning: "Jeg håber ikke på noget mere"

ledighed arkivfoto

Ledigheden stiger for anden måned i træk – disse hovedstadskommuner rammes især

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere