Ghettolisten: Her er de nye boligområder på listen

Fem nye boligområder er kommet på ghettolisten i Hovedstadsområdet i forhold til sidste år, så der nu er 11 i alt.

Regeringen har lørdag formiddag fremlagt sin nye liste over ghetto-områder i Danmark.

Listen tæller på landsplan 29 områder, hvoraf 11 af dem ligger i Lorrys sendeområde, og i forhold til listen sidste år, er der kommet fem nye på.

De fem nye i TV 2 Lorrys sendeområde er:

De fem nye på Ghettolisten i forhold til 2017

Ud af de 11 områder er fire udpeget som "hårde ghettoer". Det drejer sig om områder, der har været på ghettolisten i over fire år.

De hårde ghettoområder

For de fire omtalte områder gælder en række skærpede krav. Disse områder tvinges blandt andet til at nedbringe andelen af almene familieboliger med 40 procent inden 2030.

Kriterierne for at komme på listen blev strammet i foråret. Det betyder for eksempel, at det nu kun er godkendte danske uddannelser, der kan tælles med, når områderne udpeges.

Det er andelen af arbejdsløse, uuddannede og personer med lave indkomster, der afgør, hvilke områder der kommer på listen.

De 11 ghettoområder i Lorrys sendeområde.

Kritik fra borgmester

Den nye ghettoliste møder kritik fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), som mener, at Regeringen ser det som sin opgave at rive velfungerende boliger ned og fordømme beboerne.

 - År efter år præsenterer regeringen sin ghettoliste, og gang på gang fortæller vi og forskere, at den ikke kan bruges til noget som helst konstruktivt. Listens eneste effekt er at udskamme de folk, der bor i de nævnte områder, siger hun og fortsætter:

 - En ganske lille udskiftning i antallet af beboere kan afgøre, om et boligområde optræder på listen. Derfor giver det ikke mening, at vi kun skal gøre en indsats, hvor regeringens kriterier er opfyldt. I København laver vi indsatser sammen med de almene boligselskaber i vores udsatte boligområder, uanset om de optræder på regeringens ghettoliste eller ej. Vi tror på, at langsigtede investeringer er løsningen frem for enkeltstående symptombehandling, siger Ninna Hedeager Olsen.

Ghettoliste på vej: Det gælder blandt andet boliger i Taastrupgaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

Hunde nær

Her dræber løse hunde et rådyr: -Det lignede noget fra Discovery Channel

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere