Første spadestik taget til fremtidens pantfabrik

Vi panter som aldrig før. Derfor bliver der nu bygget en ny, højteknologisk pant-fabrik i Høje-Taastrup. Fabrikken forventes at stå færdig i 2020.

I dag blev første spadestik taget til Dansk Retursystems nye fabrik, der skal stå færdig i februar 2020.

Dermed lød startskuddet til byggeriet af den 14.000 kvadratmeter store, højteknologiske pantfabrik, der skal sikre, at Danmark også fremover er et af de førende lande, når det kommer til at genanvende plast, glas og aluminium fra emballager.

- Vi får en fuldautomatiseret og højteknologisk fabrik, der sikrer en endnu mere effektiv genanvendelse af plast, aluminium og glas fra emballager med pant til gavn for både miljøet og klimaet. Det er alt sammen skridt på vejen til målet om 100 procent cirkulær økonomi, siger administrerende direktør Lars Krejberg Petersen.

Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler sammen med direktør Lars Krejberg Petersen.
Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler sammen med direktør Lars Krejberg Petersen.
Foto: Pressefoto

Det første spadestik blev taget af Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler, og han var glad for at være med til at fejre næste skridt i Dansk Retursystem.

- Vi smider alle hver dag masser af ting ud, men heldigvis har vi i Danmark et pantsystem, der sikrer, at vi genanvender flasker og dåser. Derfor er jeg også glad for, at vi her i Høje-Taastrup har virksomheder som Dansk Retursystem, der tænker langsigtet og tilpasser sig behovet ud i fremtiden, siger Michael Ziegler.

Et cirkulært eventyr 

Over de seneste fem år har Dansk Retursystem haft en vækst på 30 procent. Og når der snart også kommer pant på saft- og juiceemballager, vil det tal stige yderligere.

Dermed er det danske pantsystem en af de største succeser inden for cirkulær økonomi. Det er da også på grund af den enorme vækst, at Dansk Retursystem er vokset ud af sine nuværende rammer i Hedehusene og derfor bygger en ny, højteknologisk fabrik i Høje Taastrup, der koster 300 millioner kroner.

- Vi er simpelthen ved at løbe tør for kapacitet her, så hvis vi ikke gør noget, så kan vi snart ikke rykke med ørerne, siger Lars Krejberg Petersen.

Når den nye fabrik står klar, kommer den til at håndtere to millioner tomme emballager om dagen. Samtidig skal den levere en langt mere effektiv drift. Dermed bidrager det også til ambitionen om en fuldt cirkulær økonomisk drevet virksomhed.

Men selvom den nye fabrik bliver større så bliver der ikke brug for flere folk - tværtimod - omkring 15 ansatte skal ikke med.

I dag blev der taget første spadestik til en spritny fabrik i Høje-Taastrup, der skal behandle alle vores returdåser og flasker.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik