Elever flygter fra Vestegns-skole efter tyrkisk militærkup

På en privatskole i Høje Taastrup har det fejlslagne militærkup i Tyrkiet fået voldsomme konsekvenser.

Foto: Scanpix/Linda Kastrup

Der er umiddelbart langt fra hovedstadsområdet til det militærkup, der blev forsøgt i Tyrkiet for en måneds tid siden. Men for en skole i Høje Taastrup er kupper rykket utroligt tæt på. 

Da skolens elever gik på sommerferie var der 290 af slagsen, men nu er der mange tomme stole i klasselokalerne. 70 til 80 elever har nemlig meldt sig ud af skolen i løbet af juli, hvor kuppet fandt sted, skriver Dagbladet Roskilde.

Skolen blev startet i 2013 af en gruppe borgere med indvandrerbaggrund, og selvom skolen er åben for alle, så har størstedelen af eleverne tyrkisk baggrund. 

Skolen har ikke et politisk eller religiøst erklæret mål. Alligevel figurer den nu på en liste over skoler, der menes at være inspireret af Fethullah Gülen - manden, der af den tyrkiske regering, er blevet udpeget som kupmager.

Ifølge skoleleder,  Mustafa Özel, er det sammenkædningen med kupmageren, der har fået mange tyrkiske forældre til at melde deres børn ud. Han afviser dog, at skolen har noget med Fethullah Gülen og hans bevægelse at gøre.

Skolelederen har nu bedt en advokat se på, hvorfor skolen er havnet på listen. 

På Ro's Privatskole i Roskilde, der har et islamiske livs- og menneskesyn, oplever man lige nu en stigning i antallet af elever, der søger skolen. Stigningen svarer stort set til det elevtal, der har forladt Høje Taastrup Privatskole. Der er dog venteliste på skolen i Roskilde.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik