DSB varsler stor fyringsrunde: 100 medarbejdere skal fyres

Administrationen, der ligger i DSBs hovedsæde, står for skud, når DSB i slutningen af januar varsler en fyringsrunde af 100 medarbejdere.

Arkivfoto. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Faldende indtægter, behov for effektivisering og et blik mod fremtiden i 2030, hvor DSB skal klare sig uden hjælp fra staten.

Det er nødvendigt at gennemføre disse besparelser

Flemming Jensen, administrerende direktør DSB

Det er årsagerne til, at DSB nu vælger at nedlægge 100 stillinger i administrationen, hvilket svarer til syv procent af den samlede medarbejderstab.

Den store fyringsrunde vil blive gennemført i slutningen af januar, oplyser DSB i en pressemeddelelse. 

Læs også DSB lukker billetautomater til nytår

- Det trist at skulle sige farvel til dygtige kolleger, men det er nødvendigt at gennemføre disse besparelser, siger administrerende direktør Flemming Jensen i pressemeddelelsen.

Nedlægningen vil omfatte både ledere og medarbejdere i administrationen. Samtidig har DSB valgt at tilbyde fratrædelsesordninger til de medarbejdere, der vil forlade DSB frivilligt for på den måde at sænke det reelle antal afskedigelser.

- Vi har de senere år haft fokus på at reducere omkostninger blandt andet med besparelser på betjent billetsalg, lukning af urentable kiosker og optimering af driften. Med de udfordringer DSB står overfor, er vi også nødt til at have en mere effektiv administration med færre medarbejdere, siger direktøren.

Læs også DSB sælger central bygning for over en halv milliard

Fyringer af medarbejdere i Høje Taastrup

DSBs hovedkvarter flyttede i 2013 hovedkvarter fra den dyre adresse på Sølvgade ved Kongens Have i København til lejede lokaler i Høje Taastrup.

Administrationen af det store togselskab ligger også i Høje Taastrup, og derfor vil fyringerne ramme de medarbejdere, der arbejder på Telegade 400 meter fra stationen.

- Det er i Høje Taastrup primært. Det er der, vores hovedkvarter ligger, siger DSBs pressechef, Niels-Otto Fisker, til TV 2 Lorry.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik