Byggestart udskudt på kæmpe vandland

Borgerne kommer til at vente et halvt år længere end planlagt på at kunne boltre sig i et nyt vandland i Høje-Taastrup.

Det store projekt skal blandt andet indeholde aquapark, wellnesscenter, ferielejligheder og arkade med caféer og restauranter. Foto: TV2 Lorry

04:28

Indslag fra februar 2017: Udenlandske investorer vil bygge et feriecenter i Høje-Taastrup, der bliver fire gange så stort som Tivoli.

1 af 2

Høje-Taastrup skal efter planen huse et vandland, der skal være et af verdens største.

I februar afslørede en meget begejstret borgmester planerne for Nordic Water Universe.

- Det er en af de bedste dage i min borgmestertid, det er helt fantastisk, hvad det kan tilføre Høje-Taastrup, sagde byens konservative borgmester Michael Ziegler dengang til TV2 Lorry.

Efter planen skulle byggeriet være gået i gang i oktober 2017 med forventet åbning af første etape efter tre år - i 2020. Men nu ser det i stedet ud til, at byggestarten bliver udskudt til foråret 2018. 

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Det giver ikke megen mening at tage første spadestik omkring 1. november, så der er ingen grund for os til at fremprovokere en hurtig behandling af lokalplanen. Byggestart til første etape bliver formentlig i marts 2018, siger Ulf Høyen, der er talsmand for konsortiet og partner i Nordic Corporate Finance, der rådgiver om virksomhedshandler, større investeringer og kapitalfremskaffelse. 

Læs også Verdens femtestørste vandland til Høje Taastrup: "Det er fantastisk"

Lokalplan klar i det nye år

Den nye tidsplan bliver bekræftet af centerchefen i Høje-Taastrup Kommune. 

- Vi forventer at have et forslag til lokalplan klar til september eller oktober. Så skal det behandles politisk og sendes i høring otte uger. Derefter skal den endelige behandling og vedtagelse ske, formentlig i starten af det nye år, siger Lars Christensen, centerchef, Teknisk Forvaltning, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Første etape af byggeriet skal, ifølge den foreløbige projekthjemmeside, omfatte "aquapark, wellnessafdeling, hotel, ferielejligheder, konferencecenter, legeland, minigolf, fitnesscenter, foyer og reception samt en arkade med butikker og caféer/restauranter".

Budgettet for den første etape af byggeriet lyder på 2,2 milliarder kroner. 

Læs også Tivoli udvider åbningstiden med en ny vintersæson

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik