Butikscenter gør klar til ny bydel og gigantisk vandland

Udsigten til en hel ny bydel og et gigantisk vandland i Høje Taastrup giver håb for fremtiden i det 43 år gamle shoppingcenter.

10-12 håndværkere hamrer og banker på førstesalen i City 2.

De bygger Føtex ud med en stor bagerafdeling. En udbygning for fremtiden, som flere kædene, der har butikker i City 2, også er i gang med lige nu.

- Vi får flere tusinde nye kunder, der skal bo lige ude foran hvor vores parkeringsplads ligger nu. Dem regner vi med strømmer ind i centeret, siger Thomas Lüscher, Centermanager i City 2.

VInduer pudses i bagerens facade, og små kranvogne kommer med plader og glas, så alt kan stå klar til åbningen af bageren i morgen.

Kriseår og tomme butikker

Udsigten til en ny bydel lige ude foran City 2 s hovedindgang giver tro på en fremtid i et ellers lidt hensygnet center.

- Da COOP lukkede deres store Kvickly i 2007, tabte vi en million kunder. I både faktiske tal og afledte kundetal, fortæller Thomas Lüscher.

Siden har det 43 år gamle center haft perioder med mange tomme butikker. Men kæmpet sig op ad - langsomt:

- Vi er ved at komme op over 2007 tallene igen, siger Centermanager Thomas Lüscher. 

Og de store kæder i centeret glæder sig sammen med ham over de 3000 nye borgere, der flytter ind i Høje-Taastrup C over de næste år. For både Imerco, Søstrene Greene og Intersport har valgt at investere i City 2 butikkerne. 

Gigantisk vandland er et plus

- Jo flere mennesker i området her, jo flere kunder forventer vi, siger Thomas Lüscher om udsigten til det femtestørste vandland i verden med enferie- og forlystelsesby på 360.000 kvadratmeter.

Den bliver bygget over de næste mange år, få kilometer borte. Selv om der kommer dagligvarebutikker ved vandlandet, frygter City 2 det ikke.

- Vi regner med  at blive et center, som borgeren og kunder længere væk fra bruger både i hverdagen og i weekenden i fremtiden, siger han.

Lige nu ses City 2 mere som et center, hvor man kører til for at handle stort ind i weekenden. Den profil er både butikker og centerledelse nu i gang med at ændre og tilpasse, fortæller Thomas Lüscher . 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere