Børnehave-vold mod fængselsbetjent kan give betinget udvisning

To mænd er tiltalt for at overfalde en fængselsbetjent, da han skulle hente sit barn i en daginstitution.

Overfaldet på fængselsbetjenten skete ved Charlotteager 226 i Hedehusene.

Straffesystemets gule kort.

Det risikerer to mænd at blive præsenteret for, når de bliver stillet for retten for at have slået og spyttet på en fængselsbetjent ved en daginstitution i Hedehusene.

De to bør straffes med en betinget udvisning af Danmark oveni fængselsstraffen, påstår anklagemyndigheden i den kommende straffesag. Det fremgår af anklageskriftet, som Københavns Vestegns Politi onsdag har frigivet, skriver Ritzau.

Læs også 27-årig mand fængslet efter overfald på fængselsbetjent

En betinget udvisning indebærer, at den tiltalte kan blive smidt ud af Danmark, hvis han igen overtræder straffeloven.

Overfaldet på fængselsbetjenten er blot et af flere eksempler på, at fængselsbetjente udsættes for vold og trusler i deres fritid.

Manden blev i starten af september passet op på parkeringspladsen ved daginstitutionen, mens hans kone var inde for at hente deres barn. Efter volden blev der angiveligt råbt "ludersøn" og "luder" efter fængselsbetjenten.

02:09

Her kan du TV 2 Lorrys nyhedsindslag om overfaldet på fængselsbetjenten (tirsdag d. 6. september).

Luk video

Årsagen til overfaldet var offerets job i fængslet i Vridsløse. Her har i hvert fald den ene af de tiltalte været indsat.

I et grundlovsforhør har den ene af de nu tiltalte indrømmet, at der var en "verbal uoverensstemmelse" ved daginstitutionen. Men der blev hverken slået eller spyttet, har han sagt.

Retten i Glostrup ventes at afgøre sagen 14. oktober.

I forbindelse med overfaldet har Fængselsforbundet slået alarm om en stribe ubehagelige tilfælde. Fra juli til begyndelsen af september er der registreret cirka 40 tilfælde med chikane og vold, har forbundet sagt.

En af de groveste sager er fra Nyborg Fængsel. Da en fængselsbetjent mødte på nattevagt, blev han såret af skud af overfaldsmænd, der ventede på ham.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik