To anholdt i massiv politiindsats i visitationszone

Københavns Vestegns Politi har her til eftermiddag anholdt to personer med mulig tilknytning til bandemiljøet i Taastrup. Den ene var eftersøgt.

00:36

I området mellem Høje Taastrup st. og Taastrup st. har Københavns Vestegns Politi tidligere på måneden valgt at indføre en visitationszone. Det er primært bandeproblemer i boligområdet Taastrupgaard, der har været årsagen.

Jeg er svært tilfreds med dagens aktion, da vi ikke på forhånd viste, om han ville befinde sig i området. Men det viser bare, at visitationszonen fungerer.

Lars Jørgensen, Vagtchef, Københavns Vestegns Politi

Tidligere i dag rykkede politiet massivt ud til området i sin målrettede indsats mod bandemiljøet, som har voldt problemer over længere tid. Flere skudepisoder har fundet sted i området, og bandemiljøet har også ageret vagtværn med skudsikre veste.

- Vi har i dag anholdt to personer, den ene fordi han nægtede at lade sig visitere, og det kan man ikke, når man befinder sig i en visitationszone, siger vagtchefen hos Københavns Politi Lars Jørgensen til TV 2 Lorry.

Læs også Bander og skyderi: Nu opretter politiet visitationszone

Derudover har politiet fået anholdt en mand, som man længe har været på jagt efter i forbindelse med en sag om kvalificeret vold - niveauet over almindelig vold - foran Retten i Glostrup. Manden var den sidste eftersøgte i sagen. 

Den ene af de to anholdte nægtede at lade sig visitere, og det kan man ikke, når man befinder sig i en visitationszone.

Lars Jørgensen, Vagtchef, Københavns Vestegns Politi

- Jeg er svært tilfreds med dagens aktion, da vi ikke på forhånd viste, om han ville befinde sig i området. Men det viser bare, at visitationszonen fungerer, og det er vi selvfølgelig tilfredse med, siger vagtchef Lars Jørgensen.

Den anholdte formodes at have tilknytning til bandegrupperingen Mongols, som har været årsagen til den store utryghed for mange borgere i Taastrup.

Læs også 1.600 ulovlige våben: Nordsjælland og Vestegnen har rekorder

Visitationszonen i området er indtil videre sat til at vare frem til d. 13 juli kl. 23.00. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik