13-årige Oliver i 69-meters højde: "Det er sindssygt mand"

13-årige Oliver Petersen fik sig i dag en oplevelse for livet, da han til "Den Store Maskindag" blev ført 69 meter op i luften af en kran.

00:54

Gæsterne til Den Store Maskindag kunne blandt andet bliver ført 69 meter op i luften af en kran.

"Wow. Det er sindssygt mand," siger 13-årige Oliver Petersen, da han stiller sig i buret og så småt bliver ført op i højderne af en kran. Mere præcist 69 meter op.

Og det er en vild oplevelse, også for en 13-årig, pludselig at være så højt over jorden.

- Man kan jo se hele området heroppe fra. Du kan se fabrikker og arrangementet nedenunder. Det er en rimelig sjov måde at se området på, siger Oliver Petersen til TV 2 Lorry.

Kranen der fører 13-årige Oliver oppe i tyndere luftlag vejer 220 tons og er hovedattraktionen ved "Den Store Maskindag" der i dag fandt sted i Hedehusene. 

- Det er rimelig mærkeligt, at man bare står på en metalplade og der er sådan lige de der 69 meter ned. Men det er en god oplevelse, siger Oliver Petersen til TV 2 Lorry, da kranen har ført ham hele vejen op.

Læs også Mere fællesskab: Så anderledes bliver ny gigantisk bydel

Omkring 1500 gæster

Til "Den Store Maskindag" kunne gæsterne både se, undersøge og inspicere masser af store skinnende maskiner. Og der var dukket mange gæster op. Omkring 1500 valgte nemlig at bruge deres søndag på at kigge på maskiner i forskellige størrelser.

De mange gæster kunne også møde medarbejdere, som ved, hvad de snakker om. HC Larsen er kranfører hos M.J. Eriksson, og han ved godt, hvad der gør kraner så interessante.

- For mig er det nok mest lige dele udfordringen og så møder man mange interessante mennesker, fordi man kommer mange steder med sådan en, siger HC Larsen til TV 2 Lorry.

Læs også Gangbro på 32 meter løftet over træer og på plads på station

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik