Presset kommune i fyringsrunde: 17 stillinger nedlægges inden december

Flere medarbejdere i Hørsholm Kommunes administration skal se sig om efter nyt job efter fyringsrunde som følge af presset økonomi.

Hørsholm Kommune nedlægger stillinger som led i større sparerunde. Foto: TV 2 Lorry

Hørsholm Kommune er havnet i en økonomisk suppedas, og det går nu ud over 17 stillinger i administrationen.

For nylig vedtog et flertal i kommunalbestyrelsen et budget for de kommende år, der indeholder væsentlige besparelser - herunder en fyringsrunde.

Og den skal nu føres ud i livet.

Onsdag var kommunens ansatte samlet og blev præsenteret for, hvordan de mange besparelser og effektiviseringer helt konkret skulle implementeres.

Her kom det frem, at 17 stillinger i administrationen nedlægges inden 1. december.

Læs også Presset kommune vedtager sparebudget, der skal rette op på økonomien

- Det har været en væsentligt politisk prioritering, at de store velfærdsområder bidrager mindst muligt til de nødvendige driftsreduktioner og omprioriteringer i budget 2020, og derfor kan besparelserne og effektiviseringerne særligt mærkes i administrationen i Hørsholm Kommune, siger borgmester Morten Slotved (K) og fortsætter:

- Det vil naturligvis have konsekvenser for det oplevede serviceniveau hos medarbejderne, politikere og vores borgere.

Borgmester Morten Slotved (K) kalder fyringerne en væsentlig politisk prioritering. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Farvel til direktør og centerchef

Hørsholm Kommune oplyser, at fyringerne tæller alt fra direktørfyringer til centerchefer. En del af de 17 stillinger, der nedlægges, var dog vakante i forvejen som følge af det ansættelsesstop, kommunen har haft gennem hele 2019.

Læs også Gigantisk millionhul i kommunekasse - velfærdsmassakre lurer i Hørsholm

I alt skal administrationsbudgettet reduceres med seks millioner kroner i 2020, syv millioner i 2021 og 8,4 millioner fra 2022. Det svarer til, at seks procent af administrationsbudgettet spares væk.

For at opnå den besparelse har kommunen blandt andet valgt at nedlægge en af fire direktørstillinger samt nedlægge to af kommunens ti centre.

Det betyder et farvel til direktør for Social, Sundhed og. Arbejdsmarked, Peter Orebo Hansen, samt centerchefen for Borgerservice, It og Digitalisering, Sune Johansson.

- Med omorganiseringen går vi fremtiden i møde med 8 robuste centre, hvor god, stabil drift fortsat sikres. Derudover vil den kommende Hørsholm-strategi sætte en væsentlig strategisk retning for kommunens fremtidige arbejde. Der vil ikke være de samme hænder til at løfte opgaverne, og derfor skal vi også prioritere knivskarpt for at skabe meste mulig værdi for borgerne, siger kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon.

Læs også Kommune i økonomiske problemer: Nedskæringer rammer borgerne

En presset økonomi

Alt i alt skal Hørsholm Kommune med det vedtagede budget spare mellem 35 og 45 millioner kroner årligt.

Allerede i januar måned stod det klart, at kommunen ville overskride det tidligere budget med adskillige millioner kroner.

Det økonomiske morads forkarede kommunen dengang med uforudsete udgifter til det specialiserede børneområde, det specialiserede voksenområde og medfinansieringen af sundhedsydelser i 2018.

Læs også Kommune-kassen tæt på tom: Nu stoppes byfornyelse, og velfærden reduceres

Det fik kommunen til at igangsætte en genopretningsplan, der blandt andet indebar anlægsstop, ansættelsesstop og forskellige driftsreduktioner.

Vi talte med borgmester Morten Slotved (K) om de økonomiske problemer tilbage i januar måned. Se mere i indslaget herunder:

01:12 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik