Oplev Rungsted: Et mix af ekstravagant luksus og dansk dagligdag

Prægtige både, hyggelige butikker og gode spisesteder. Rungsted Havn emmer af liv, og her er masser af gode sommeroplevelser i vente. TV 2 Lorry giver dig her en række anbefalinger til, hvad du kan opleve i området omkring den populære havn.

02:17

På Rungsted Havn venter oplevelser ud over det sædvanlige. Video: Morten Raarup - TV 2 Lorry

Blandt tusinder af mennesker på Rungsted Havn finder du et bredt udvalg af flotte både og gode spisesteder. På havnen er der rig mulighed for at få en god sommerdag, hvor ekstravagant luksus møder dansk dagligdag.

Vi på TV 2 Lorry er nu ankommet til Rungsted Havn med Nationalmuseets Bonavista, og vi er hoppet i land for at vise dig, hvad du kan opleve ved havnen.

Læs også Oplev Humlebæk: Sænk skuldrene og fald helt ned i tempo på Humlebæk Havn

Muslinger og maritimt udstyr

Duften fra et væld af spisesteder og alverdens prægtige både, der ligger til kaj. Det er, hvad du møder, når du bevæger dig ind på Rungsted Havn.

TV 2 Lorrys sommertogt med Bonavista

Nationalmuseet og TV 2 Lorry vil i løbet af sommeren tage dig med rundt til 18 af Lorrylands havne og ankerpladser med det gamle fragtskib, Bonavista.

 

Bonavista er en prægtig tomastet skonnert, der blev bygget tilbage i 1914 til fragtsejllads. Oprindeligt blev det knap 40 meter lange skib brugt til at transportere klipfisk over Atlanterhavet.

Det gamle fragtskib har også været charter- og oplevelsesskib i mange år, men i de seneste 20 år har det ligget i Marstal, hvor det er blevet renoveret fra ende til anden.

Se mere

På havnen er der masser af liv, og det fornemmer man tydeligt, når man spadserer ned langs havnekajen. Her er der rig mulighed for at lufte den firbenede eller hoppe i bølgen blå, alt imens du er omgivet af flotte både i forskellige prisklasser.

Langs havnekajen finder du også alskens butikker. Her kan du tage et kig ind i Gumpel & Co – en vandsportsbutik, der sælger maritimt udstyr. I butikken har du også mulighed for at leje et såkaldt Paddle Board.

Læs også Oplev Helsingør: Søfartsby med vandlaboratorium, minigolf og økologi

Når sulten melder sig, kan du blandt andet besøge Bistro 22, der serverer havtasker og muslinger.

Karen Blixen Museum Rungstedlund

Flotte både og gode spisesteder er dog ikke det eneste, der præger Rungsted Havn. Tæt på havnekajen finder du Karen Blixen Museum Rungstedlund. Her kan du opleve Karen Blixens soveværelse samt det 15 hektar store naturområde, der bliver kaldt Fuglereservatet, hvor hun ligger begravet.

02:22

Karen Blixens soveværelse, som du kan opleve på Karen Blixen Museum Rungstedlund, er for nylig blevet åbnet for offentligheden.

Luk video

Fuglereservatet har stort fokus på at opretholde biodiversitet, og det bliver i dag drevet i samarbejde med Ornitologisk Forening.

Læs også Helt ny app: Oplev Lorryland

Stedet er vært for en masse litterære arrangementer – herunder forfatterforedrag – og museet ønsker at være et åbent mødested, hvor kultur, litteratur og natur smelter sammen.