Mor og søn forlod legeland efter en time: Det var dækket af støv og smurt ind i klistret stads

Et besøg i Børnenes Eventyrfabrik blev alt andet end eventyrligt for Cathrine og hendes treårige søn, da de blev mødt af et møgbeskidt legeland.

Slibrige gulve, mørkegrå støvpartikler samlet i store aflange ruller og glat, fedtet stads på legeredskaberne.

Tilsæt så en masse småbørn, der uvidende kravler rundt i støvklumper, stenhårde brødkrummer og indtørrede, klæbrige områder fra spildte væsker, så har du det syn, der mødte Cathrine Jørgsholm fra Fredensborg, da hun lørdag besøgte legelandet Børnenes Eventyrfabrik i Kokkedal med sin treårige søn.

quote Støv i det omfang kan ikke komme i løbet af et par dage. Jeg tror, det har ligget der i mindst et år, men måske længere

Cathrine Jørgsholm, Fredensborg

- Samtlige af forlystelserne var møgbeskidte og fedtede, og der lå krummer mange steder, selv på de små fodtrin op ad klatretårnet. Der var støv overalt. Støv i det omfang kan ikke komme i løbet af et par dage. Jeg tror, det har ligget der i mindst et år, men måske længere, siger Cathrine Jørgsholm til TV 2 Lorry.

Legelandet fremstod kort sagt møgbeskidt, og udover det hygiejniske aspekt af situationen, fik det også Cathrine til at bekymre sig om sikkerheden i Børnenes Eventyrfabrik, at flere legeredskaber både var glatte og desuden virkede faldefærdige.

Cathrine havde ikke befundet sig ret længe i legelandet, før hun opdagede, at der var beskidt flere steder.
Cathrine havde ikke befundet sig ret længe i legelandet, før hun opdagede, at der var beskidt flere steder.
Foto: Cathrine Jørgsholm

- Der var flere steder på gulvet spildt noget, der ikke var fjernet. Man bliver jo nødt til at røre med hænderne for at lege, og fingrene blev helt fedtede. Det var sådan noget glat, fedtet stads. Min søn gled nedenunder, fordi gulvet var så beskidt, at det også var glat, siger hun.

Og da Cathrine tog et kig under sin søns små sokker, så det mere ud som om, han havde rendt rundt på strømpesokker udendørs end i et indendørs og skofrit legeområde for børn.

Cathrine blev der i en time - hun kunne ikke få sig selv til at blive længere, og hun havde fået både bragende hovedpine og tilstoppet næse af legelandets støv, forklarer hun.

Hun tog sin søn i hånden og gik ud på legelandets toilet for at vaske både sine egne og sønnens hænder rene. 

Men selv sæben var beskidt, siger hun.

Cathrine skrev om sin oplevelse på Facebook, og opslaget er nu blevet delt knap 600 gange.
Cathrine skrev om sin oplevelse på Facebook, og opslaget er nu blevet delt knap 600 gange.
Foto: Privatfoto

'Mildest talt en svinesti'

Da Cathrine kom hjem fra Børnenes Eventyrfabrik, gav hun straks sin søn et langt bad.

Efterfølgende sørgede hun for at vaske både sit og hans tøj på 90 grader - og så sendte hun en klage afsted til Børnenes Eventyrfabrik, hvorefter hun gik på Facebook for at dele sin oplevelse.

quote Gulvet ved spiseområdet var utroligt klistret - ikke behageligt, når vi alle er i strømpesokker. Gulvene på toiletterne var direkte ulækre

Klage fra januar 2020 over Børnenes Eventyrfabrik på Trustpilot

I et opslag delte hun en masse af de billeder, du også kan se i denne artikel - og så væltede det ellers ind med beretninger fra andre, der også havde brugt Børnenes Eventyrfabrik for sidste gang.

Flere delte lignende oplevelser med legelandets rengøring og hygiejne - eller mangel på samme - mens andre delte beretninger om, at de selv og deres børn har oplevet at blive syge efter at have besøgt legelandet.

På trustpilot har legelandet to stjerner, og flere anmeldere skriver, at der er dårligt rengjort.
På trustpilot har legelandet to stjerner, og flere anmeldere skriver, at der er dårligt rengjort.
Foto: Cathrine Jørgsholm

Samme billede tegnes af brugerne på Trustpilot. På siden, hvor man kan anmelde Børnenes Eventyrfabrik, går det samme igen:

'Gulvet ved spiseområdet var utroligt klistret - ikke behageligt, når vi alle er i strømpesokker. Gulvene på toiletterne var direkte ulækre med utømte skraldeposer/bleposer og vådt,' lyder det i en anmeldelse fra 26. januar 2020.

'Der var møg beskidt alle steder, der lå gamle popcorn, ballon-rester, gamle armbånd, og rigtig meget støv og nullermænd, trods at der gik en 2-3 medarbejder rundt med en klud,' lyder det 20. juni 2020.

'Det er mildest talt en svinesti - gulvene er klistrede, med mad- og drikke rester flere steder i hele legelandet. Der er støv og sorte klistrede plamager i mange kroge og på overflader,' lyder det i en tredje anmeldelse i august 2021.

Virksomhed vil se fremad

Det er det svenske firma Busfabriken, der driver Børnenes Eventyrfabrik. Virksomheden har syv legelande i Sverige, fire i Norge og to i Danmark - i henholdsvis Ballerup og Kokkedal.

TV 2 Lorry har kontaktet Busfabriken for at spørge, hvordan de forholder sig til Cathrine Jørgsholms kritik. I en mail skriver et af medlemmerne af Busfabrikens bestyrelse:

Virksomheden, der driver Børnenes Eventyrfabrik, har også et legeland i Ballerup.
Virksomheden, der driver Børnenes Eventyrfabrik, har også et legeland i Ballerup.
Foto: Cathrine Jørgsholm

'Vi tager dette meget alvorligt og gør alt, hvad vi kan, for at have god hygiejne, rengøringsrutiner og sikkerhed for vores gæster. Vi har behandlet alle punkter, som vores gæster har givet feedback på,' lyder det i mailsvaret.

'Vi har haft nogle udfordrende tider efter corona med rekrutteringen af personale, men dette er noget, vi har fået forbedret i den seneste uge. Vi følger nøje med i vores gæsters kommentarer og ser nu fremad som virksomhed og vil gøre alt for at være en sikker aktivitetsdestination for hele familien.'

At flere af anmeldelserne på Trustpilot går så langt tilbage som til januar 2020 - altså før corona ramte landet - forholder Busfabriken sig ikke til.