Efter kras kritik - nu søger "møgbeskidt" legeland rengøringspersonale

Busfabriken, der ejer Børnenes Eventyrfabrik, afviser, at deres efterlysning af rengøringsfolk har sammenhæng med kritikken.

'Eventyrfabrik søger rengøringspersonale til vores legeland. Vi søger dig, som kan lide at arbejde med rengøring. Du må være fleksibel i forhold til arbejdstider, og vi leder efter dig, som kan træde til med kort varsel.'

Sådan lyder det i et stillingsopslag, som legelandet Børnenes Eventyrfabrik i Kokkedal har indrykket på deres Facebookside den 20. september.

Stillingsopslaget kommer i kølvandet på en kras kritik fra Cathrine Jørgsholm fra Fredensborg, efter at hun lørdag besøgte legelandet med sin treårige søn. Legelandets tilstand gjorde dog, at hun tog afsted igen efter blot en time.

- Samtlige af forlystelserne var møgbeskidte og fedtede, og der lå krummer mange steder, selv på de små fodtrin op ad klatretårnet. Der var støv overalt. Støv i det omfang kan ikke komme i løbet af et par dage. Jeg tror, det har ligget der i mindst et år, men måske længere, sagde Cathrine Jørgsholm torsdag til TV 2 Lorry.

Afviser sammenhæng

Før TV 2 Lorry talte med Cathrine Jørgsholm, havde hun skrevet et opslag på Facebook om sit besøg i det "møgbeskidte" legeland.

Det gjorde hun allerede samme dag, som hun besøgte legelandet, den 18. september, og hun delte også billeder af, hvordan der så ud i legelandet under hendes besøg.

Sådan så der ud, da Cathrine Jørgsholm besøgte legelandet i Kokkedal.
Sådan så der ud, da Cathrine Jørgsholm besøgte legelandet i Kokkedal.
Foto: Cathrine Jørgsholm

Opslaget er i skrivende stund blevet delt 566 gange, men den svenske virksomhed Busfabriken, der ejer Børnenes Eventyrland afviser, at deres efterlysning af rengøringspersonale, der kan træde hurtigt til, har noget at gøre med den opmærksomhed, der har været rettet mod dem den seneste uge.

'Vi leder regelmæssigt efter nyt rengøringspersonale, og det var ikke kun på grund af dette. Vi har også en annonce efter en ny site manager i Kokkedal, der vil blive offentliggjort på jobindekset i denne uge,' skriver Busfabriken i en mail til TV 2 Lorry.

Danskere bruger Trustpilot som 'klageside'

TV 2 Lorry var også torsdag i kontakt med Busfabriken. Her bad vi dem forholde sig til Cathrine Jørgsholms billeder og beskrivelse af sit besøg i Børnenes Eventyrland i Kokkedal.

I en mail skrev Busfabriken, at virksomheden har været udfordrede på at rekruttere personale på grund af corona, men de forholdt sig ikke til, at der ligger flere anmeldelser af legelandet på Trustpilot helt tilbage til januar 2020 - altså før corona - der påpeger mangelfuld rengøring.

quote Vi har haft gode rutiner før, men jeg tror, ​​Trustpilot er et sted, hvor danskerne har den side som klageside

Linda Andreasson, vicedirektør i Busfabriken

Derfor spurgte TV 2 Lorry igen:

Det er langt fra første gang, der bliver klaget over rengøringen i legelandet – på Trustpilot er der blandt andet klager helt tilbage fra 26. januar 2020, der handler om rengøringsniveauet. Hvorfor er der ikke blevet gjort noget ved det?

'Vi har haft gode rutiner før, men jeg tror, ​​Trustpilot er et sted, hvor danskerne har den side som klageside,' lød svaret fra Linda Andreasson, der er vicedirektør i Busfabriken.

'Jeg ser også, at konkurrenterne får meget negative kommentarer og anmeldelser der - også store kæder som TGI Fridays. Når vi får kritik, tager vi det naturligvis til os, men jeg synes, at Google er en bedre kilde, hvor vi har 4,0 ud af 5 med 470 anmeldelser,' skriver vicedirektøren videre.

Børnenes Eventyrland har - helt i tråd med, hvad vicedirektøren skriver - fire stjerner på Google, hvor 471 personer har anmeldt legelandet.

Det står i kontrast til virksomhedens side på Trustpilot, hvor 39 personer har anmeldt legelandet i Kokkedal, og Børnenes Eventyrland er landet på 1,8 stjerner.

På Google veksler det i anmeldelserne. Mange er rigtig glade for legelandet og nævner intet om rengøringen - andre skriver som Cathrine Jørgsholm, at de oplever legelandet som meget beskidt.

Fødevarestyrelsen giver glad smiley

En del anmeldelser på Google går dog også på maden, der tilbydes i Børnenes Eventyrland, som flere beskriver som decideret elendig.

Fødevarestyrelsen oplyser da også til TV 2 Lorry, at de har modtaget mange henvendelser om Børnenes Eventyrland.

Det fik styrelsen til aflægge virksomhedens køkken og ”serveringsområde” i Kokkedal et visit, og kontrollen er netop afsluttet med en glad smiley, oplyser Fødevarestyrelsen til TV 2 Lorry.

Fødevarestyrelsen har også modtaget klager over rengøringen. De har dog henvist den form for klager til kommunen, da styrelsen ikke fører kontrol med det, oplyser de videre.

I mellemtiden har Busfabrikens vicedirektør Linda Andreasson sendt TV 2 Lorry en masse billeder, som hun skriver er taget i Børnenes Eventyrfabrik i Kokkedal. Billederne viser et flot rengjort legeland.