Rekordlang rutsjebane: Grusgrav forvandlet til grøn oase

Mountainbikekørsel, bålhygge og rutsjebaneture. Nu er en tidligere grusgrav indviet som ny naturpark i Høje Taastrup.

22 meter.

Så lang er den rutsjebane, man lige kan fornemme i det tidligere grusgravslandskab, når man træder ind Sengeløses nyåbnede naturpark i Høje-Taastrup Kommune.

Søndag blev Naturpark Sengeløse indviet, og omlægningen fra det grusgravsarbejde, som stoppede i området tilbage i 2013, blev markeret med alt fra skumfiduser over bål, mountainbikekørsel, gratis hotdogs i det fri og ikke mindst en masse rutsjebaneture.

Indvielsen var da også en stor glæde for Høje-Taastrup Kommune. Det fortæller Merete Scheelbeck (K), der er formand for Fritids- og Kulturudvalget i Høje-Taastrup Kommune.

- Vi har en ret stor vision her i Høje-Taastrup om at få udviklet noget mere bynær natur, så det er tilgængeligt for alle at komme ud i naturen, siger Merete Scheelbeck og fortsætter:

- Vi har 18 områder, vi skal have udviklet. Det her (Sengeløse Naturpark, red.) er det første, som er færdigt nu, så det er virkelig en forløsning at se så mange glade mennesker være herude og tage det til sig allerede, siger Merete Scheelbeck.

Til indvielsen af naturområdet var der også mere end 750 besøgende, der kunne nyde godt af de mange udendørs aktiviteter i den tidligere grusgrav.

Merete Scheelbeck håber, at de lokale vil tage det nye naturpark til sig og bruge den flittigt.

- Vi håber, at folk kommer og sover i shelterne, bruge bålhytten, og at der er masser, der kommer ud og bruger mountainbikesporet, siger Merete Scheelbeck.

Ny græshoppe

Der er da også noget særligt ved de naturparker, der tidligere har været grusgrave. Det fortæller naturvejleder i Høje-Taastrup Kommune, Thomas Gyalokay.

- Sådan et grusgravsområde udvikler sig hele tiden og er på den måde interessant til at fortælle noget om, hvordan natur indvandrer, og hvordan det udvikler sig, siger han. 

Naturen i de tidligere grusgrave byder da også på et rigt plante- og dyreliv. I den nyåbnede Sengeløse Naturpark er der eksempelvis blevet fundet et sjældent insekt.

- Der er fundet en lidt ny, forholdsvis sjælden græshoppe, som hedder en Seglgræshoppe. Den er fundet her i sommer, siger Thomas Gyalokay.

Sengeløse Naturpark er ikke det første rekreative område, som er skabt på baggrund af industriens levn.

Flere tidligere grusgrave har også fået nyt liv i hovedstadsområdet. Her tæller blandt andet Hedeland, Lynge Drive-in bio med put-and-take-søer, Karlstrup Kalkgrav, Lynghøjsøerne ved Roskilde og Boesdal Kalkbrud ved Stevns Klint._

_


Mest læst i dag

Se flere

Natur

Flamingo2

playKaos i Berlin Zoo: Nu skal masse-vaccinationer forhindre samme scenarie i København

60_percent

playFugleinfluenza tvinger Johannes høns under tag: "Ikke den rigtige beslutning"

20161227-141401-A-3558x1998ma

Sværm af stjerneskud vil lyse himlen op natten til fredag

hryhrh (2)

Fænomen fik Sussie til at spærre øjnene op: "Det er som om, foråret er kommet for tidligt"


Høje-Taastrup


Forsiden lige nu

Se flere