Rasmus har muskelsvind - og et succesfuldt firma: "Jeg skal bevise mit værd hver dag"

En ny bootcamp om iværksætteri skal inspirere unge med handicap til at starte selv. Rasmus Dissing, der har muskelsvind og sin egen succesfulde virksomhed, er glad for initiativet.

- Jeg har selv tvivlet på, om jeg i virkeligheden kunne klare det, og jeg har følt mig som elefanten i rummet, når jeg ankom til opgaver i min kørestol.

Sådan siger Rasmus Dissing, der, udover at være medstifter og indehaver af videovirksomheden We Are Wonder, lider af muskelsvind.

Sygdommen har bundet ham til kørestolen, siden han var 10 år gammel, men den har ikke forhindret ham i at starte op fra bunden som iværksætter og skabe en succesfuld forretning.

- Jeg startede sammen med en ven, da vi var helt unge. Dengang blev vi bedt om at lave en simpel hjemmeside. I dag laver vi videoproduktioner og tilbyder livestreaming til vores kunder, siger Rasmus Dissing og tilføjer:

- Efterhånden går det rigtig godt. Der er blevet stor efterspørgsel på livestreaming på grund af corona, vi styrter afsted og har generelt flere opgaver end nogensinde før.

Ny bootcamp skal få flere med handicap til at forfølge iværksætterdrømmen

TV 2 Lorry besøger Rasmus Dissings virksomhed i forbindelse med nyheden om, at Dansk Handicap Forbund har annonceret Danmarks første iværksætterbootcamp for unge med handicap.

- Der bliver talt rigtig meget om, hvordan vi bliver bedre til at skabe plads til mennesker med handicap på arbejdsmarkedet, og det arbejder vi fortsat på. Det her initiativ er med til at skabe et alternativ til de mennesker, som sidder derude med den god idé, og som samtidig har svært ved at se sig selv i mere faste rammer i etablerede virksomheder eller organisationer, siger projektleder i Dansk Handicap Forbund, Katrine Ibsen Larsen, i en pressemeddelelse.

Rasmus Dissings virksomhed har blandt andet produceret livestreams for Esben Bjerre og Peter Falktofts' "Valgamok." Her ses Rasmus Dissing i aktion som tv-producer under udsendelsen.
Rasmus Dissings virksomhed har blandt andet produceret livestreams for Esben Bjerre og Peter Falktofts' "Valgamok." Her ses Rasmus Dissing i aktion som tv-producer under udsendelsen.
Foto: Privatfoto

Rasmus Dissing har allerede bevist sit værd som iværksætter på trods af sit handicap, men han er sikker på, at bootcampen vil kunne give deltagerne redskaber, han godt selv kunne have brugt.

- Jeg tror, der generelt er en frygt for, om man kan være med, når man har et handicap. Bootcampen kan give viden, vejledning og en tro på, at det rent faktisk godt kan lade sig gøre. Hvis flere med handicap kan komme ind i miljøet, så viser det også andre, at det er en reel mulighed, siger han.

Bootcampen afvikles i et samarbejde mellem Enactlab, Dansk Handicap Forbund og Great Minority. Der blev åbnet for tilmelding i juni måned, og selve bootcampen løber af stablen i efteråret 2021.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik