Her åbner Danmarks første ubemandede dagligvarebutik

I tre timer kan man i Dagli´Brugsen i Sengeløse købe sine dagligvarer, selvom butikken ikke er bemandet.

I den søvnige landsby Sengeløse bliver de knap 1500 indbyggere vidne til lidt af en Danmarksnyhed.

Den lokale Dagli'Brugsen bliver nemlig den første ubemandede dagligvarebutik i landet.

Og det er ikke uden grund, at valget er faldet på den lille by, der er placeret i udkanten af Høje-Taastrup Kommune.

quote Det kan være med til at sikre overlevelse for mange butikker, som er en livsnerve i mange lokalsamfund

Maria Beck-Tange, kædedirektør, Dagli'Brugsen

For ifølge Coop skal Dagli´Brugsen i Sengeløse fungerer som en forsøgskanin, der skal være med til at sikre, at der i fremtiden bliver ved med at være dagligvarebutikker i de mindre samfund.

Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

- I Dagli´Brugsens nye strategi er et centralt element, at vi skal bidrage til, at lokalsamfundet er et godt sted at bo. Denne nye digitale mulighed er en af måderne, siger kædedirektør Maria Beck-Tange, Dagli´Brugsen.

Sådan fungerer den ubemandede dagligvarebutik

Helt konkret kommer butikken til at være ubemandet i perioden uden for den normale åbningstid. Det vil sige, at man fra klokken fem til syv om morgenen og igen fra klokken 21 - 22 kan købe sine dagligvarer, selvom der ikke er nogen ansatte ved kasserne.

Skal sikre små dagligvarebutikkers overlevelse

Det er målet, at butikken på sigt skal holde åbent i alle de timer, hvor butikken normalt er lukket.

Muligheden for at handle alle døgnets timer kommer dog ikke uden pris for de lokale borgere. Det kræver nemlig et medlemsskab hos Coop at betale og åbne butikken.

For at kunne komme ind i butikken skal man være medlem af Coop og skanne en QR-kode ved indgangen, der vil tænde lyset i butikken og åbne døren. På indkøbsturen skal man scanne varerne med sin telefon, og efterfølgende betale med Coops app.

- Med denne model kan medlemmerne lige smutte forbi butikken og hente mælk, pålæg og andre fornødenheder, som de står og mangler efter lukketid eller tidligt om morgenen, før vi normalt ville åbne.

Er du kommet i bekneb med spiritus, cigaretter, håndkøbsmedicin eller andre varer, der normalt kræver personlig betjening, så må du gå fra butikken med en lang næse. Disse varer kan nemlig kun handles i butikkens bemandede åbningstider.

Coop håber, at det på sigt bliver muligt at brede konceptet ud til flere af kædens butikker.

- Det store perspektiv i løsningen er dog, at det kan give butikker ekstra omsætning uden ekstra omkostninger. Det kan være med til at sikre overlevelse for mange butikker, som er en livsnerve i mange lokalsamfund, siger Maria Beck-Tange i pressemeddelelsen.