Borgmester med nødråb til minister: Vi har brug for hjælp med vaccineindsatsen

Høje-Taastrups borgmester ser dårlig vaccine-tendens og har behov for særligt ét redskab til at målrette vaccineindsatsen. Flere borgmestre bakker op.

Vaccinationindsatsen er i fuld gang.

Men i Høje-Taastrup Kommune halter indsatsen, mener kommunens borgmester Micheal Ziegler (Kons.)

Derfor beder han nu om hjælp af Sundheds- og ældreministeren.

- Det er et opråb og et nødråb, for vi kan se, at vi halter efter med vaccinetilslutningen, og vi kan samtidig se, at vores smittetryk stiger, forklarer Høje Taastrups borgmester til TV 2 Lorry.

Det handler om data

Det er specifikt én ting, som Høje Taastrups borgmester har behov for.

- Det, jeg efterspørger, er i virkelighed mere præcis data. Vi vil utroligt gerne understøtte vaccinationsindsatsen, men de data, vi får, er meget sumariske, de er meget overfladiske og hjælper os ikke med, hvor vi kan målrette vores vaccineindsats, fortæller Michael Ziegler.

Ifølge ham er kommunens egen værktøjskasse ved at være tom, derfor er netop data et vigtigt redskab for kommunen.

- Vi gør alt, hvad vi kan. Vi har talt med imamer, talt med boligselskaber. Vi prøver med vores egne medarbejdere at påvirke via dén påvirkningskanal. Men jo mere præcis viden vi har om, hvor skoen trykker, jo mere præcist kan vi få rettet skoen til, lyder det.

Lige nu er Høje Taastrup nummer fire på listen over kommuner i Danmark, hvor færrest har påbegyndt vaccinen mod covid-19.

Oversigt over vaccineindsats


Steen Christiansen (soc.dem) ser også et et behov for at få mere specifik data i forsøget på at øge vaccinationstilslutningen.
Steen Christiansen (soc.dem) ser også et et behov for at få mere specifik data i forsøget på at øge vaccinationstilslutningen.
Foto: Amalie Vixø Drøscher/TV 2 Lorry

Flere borgmestre bakker op

Og flere borgmestre fra netop de kommuner med færrest vaccinerede borgere bakker op om Michael Zieglers opråb.

- Jeg er enig med ham i, at vi har brug for en styrket indsat, og vi har brug for et bedre statistisk grundlag, så vi kan målrette vores indsats, lyder det fra Albertslunds borgmester Steen Christiansen (Soc.dem.).

- Hvis man kan få det, er jeg helt med på den. Jeg er dog lidt i tvivl om, hvordan det skal gøres, og det tror jeg også, at staten og regionen er i tvivl om. Men ideen er jo god nok, siger Ole Bjørstorp (Ishøjlisten), der er borgmester i Ishøj.

Micheal Ziegler satser på, at hans bøn bliver hørt.

- Jeg håber, at enhver ansvarlig minister vil tage sådan et nødråb alvorligt, for vi er jo stadig ikke igennem endnu, lyder det.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (Soc.dem.), men det har ikke været muligt.