Udenlandske hjemløse slår lejr i Borgergade

Flere beboere føler sig utrygge på grund af de mange udenlandske hjemløse, der har slået sig ned i et lyskryds midt i København.

De er blevet en fast del af gadebilledet i Dronningens Tværgade. De udenlanske hjemløse, der sover på gaden og på varmeristene midt i Indre By.

Men de mange hjemløse i gadebilledet skaber utryghed især balndt de ældre beboere i området, det fortæller beboerformand i Dronningegården Kirsten Nissen til TV 2 Lorry.

 - Det er utrygge ved, at der er så mange, som ligger der fast. Der bliver smidt gammelt brød og flasker på gaden, og de urinerer i vores arkade, fortæller hun.

Hjemløselejrene bekymrer borgerne i så høj grad, at de tirsdag aften tager problemet op på et møde.

Beboerformand i Dronningegården Kirsten Nissen fortæller, hvordan beboerne oplever de mange udenlandske hjemløse, der sover på gaden. 

I de seneste år er antallet af udenlandske hjemløselejre er vokset markant. Særligt i foråret rykker mange østeuropærere mod København for at prøve lykken, men i stedet for at finde arbejde ender de tit på gaden.

Niko Kalderas fra Rumænien er en af de hjemløse, der sover på gade i København.

Det er politiet og Københavns Kommune, der i fælleskab skal tage sig af de hjemløse, men det er ikke helt så enkelt at hjælpe de udenlandske hjemløse, for det er ikke dem alle sammen, der ønsker myndighedernes hjælp.

 

Det er svært at hjælpe udenlandske hjemløse, hvis de ikke vil have hjælp, det fortæller Peter Ellermann, der er afdelingsleder i Hjemløseenheden i  København.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere