Politiet advarer: Romalejre boomer

Dobbelt så mange romalejre er poppet op i hovedstadsområdet.

Tidligere på ugen blev en romalejr på Østerbro i København ryddet. Men noget tyder på, at lejrene popper op med fornyet hastighed. Denne sommer har politiet fået dobbelt så mange anmeldelser som ellers, skriver tv2.dk. 

Indtil videre har politiet modtaget 243 anmeldelser og ryddet mellem 30 og 40 lejre i år. 

- Det er en del af den tryghedsskabende indsats i København, og vi ved jo, at hvis vi ikke gør noget ved dem, så vokser lejrene i omfang inden for kort tid. Det er jo for, at vi ikke ser lignende lejre som i Malmø, siger politikommissær i politiets Udlændingekontrolsektion Kjeld Farcinsen til TV2. 

Læs også Se billederne fra rydning af romalejr i Malmø

En romalejr på en industrigrund i Malmø har tidligere vokset sig så stor, at den var hjem for mellem 100 og 200 romaer, inden svensk politi fik ryddet lejren. 

Men selv de små lejre generer ifølge Kjeld Farcinsen. Hans team af civilbetjente har netop ryddet en lejr for 10 romaer ved Østre Anlæg i København. Her var en borger blevet truet, da hun havde henvendt sig i lejren, og hun havde set dem smadre bænke og bruge træet som brænde. 

Men selvom lejren nu er fjernet, popper der hurtigt nye op.

- I takt med, at vi kører de her indsatser, så forsøger de også at gemme lejrene. Det er dog lidt unormalt, at de har deres eget telt med. Normalt plejer det at være papkasser og alt muligt andet, som de bruger. Det som vi andre ville kalde affald, siger Kjeld Farcinsen. 

02:03 Luk video

Når politiet har ryddet de lejre, de rykker ud til, så er det kommunens opgave at gøre rent på området. Ofte skal der fjernes massevis af affald og menneskeafføring.

 I nogle tilfælde skal der ligefrem masker, motorsave og specialdragter til på grund af sundhedsfare i og ved lejrene. Det var blandt andet tilfældet, da der skulle ryddes op efter en lejr ved Ryparken. Se klip fra oprydningen her.

00:45 Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik