Politiet advarer: Romalejre boomer

Dobbelt så mange romalejre er poppet op i hovedstadsområdet.

Tidligere på ugen blev en romalejr på Østerbro i København ryddet. Men noget tyder på, at lejrene popper op med fornyet hastighed. Denne sommer har politiet fået dobbelt så mange anmeldelser som ellers, skriver tv2.dk. 

Indtil videre har politiet modtaget 243 anmeldelser og ryddet mellem 30 og 40 lejre i år. 

- Det er en del af den tryghedsskabende indsats i København, og vi ved jo, at hvis vi ikke gør noget ved dem, så vokser lejrene i omfang inden for kort tid. Det er jo for, at vi ikke ser lignende lejre som i Malmø, siger politikommissær i politiets Udlændingekontrolsektion Kjeld Farcinsen til TV2. 

En romalejr på en industrigrund i Malmø har tidligere vokset sig så stor, at den var hjem for mellem 100 og 200 romaer, inden svensk politi fik ryddet lejren. 

Men selv de små lejre generer ifølge Kjeld Farcinsen. Hans team af civilbetjente har netop ryddet en lejr for 10 romaer ved Østre Anlæg i København. Her var en borger blevet truet, da hun havde henvendt sig i lejren, og hun havde set dem smadre bænke og bruge træet som brænde. 

Men selvom lejren nu er fjernet, popper der hurtigt nye op.

- I takt med, at vi kører de her indsatser, så forsøger de også at gemme lejrene. Det er dog lidt unormalt, at de har deres eget telt med. Normalt plejer det at være papkasser og alt muligt andet, som de bruger. Det som vi andre ville kalde affald, siger Kjeld Farcinsen. 

 

Når politiet har ryddet de lejre, de rykker ud til, så er det kommunens opgave at gøre rent på området. Ofte skal der fjernes massevis af affald og menneskeafføring.

 I nogle tilfælde skal der ligefrem masker, motorsave og specialdragter til på grund af sundhedsfare i og ved lejrene. Det var blandt andet tilfældet, da der skulle ryddes op efter en lejr ved Ryparken. Se klip fra oprydningen her.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere