Vejdirektoratet vil undgå kø: Man skal "snyde" lidt i trafikken

Vejdirektoratet vil have bilister til at flette senere ved tæt trafik ved overgangen fra Hillerødmotorvejen til Hillerødmotorvejens Forlængelse.

Er du en af dem, der får lyst til at trykke på hornet, når en bilist ved en sammenfletning "sniger" sig forbi?

Så kan det være, du i stedet skal til at takke ham.

Vejdirektoratet har nemlig iværksat en kampagne, der skal få trafikanterne til at flette bedre og mere smidigt ved overgangen fra Hillerødmotorvejen til Hillerødmotorvejens Forlængelse, der er en 2+1 landevej, skriver de i en pressemeddelelse.

quote Der er ingen tvivl om, at mange trafikanter nærmest opfatter det som om, at man snyder lidt i trafikken, hvis man kører helt frem til vejens afslutning, før man fletter ind, men det er altså ikke tilfældet.

Kristian Skoven Pedersen, Ingeniør, Vejdirektoratet

Budskabet er, at trafikanter i myldretiden og andre perioder med tæt trafik skal flette senere, end de måske er vant til. Det fortæller ingeniør ved Vejdirektoratet Kristian Skoven Pedersen, der erkender, at det kan føles som "snyd".

- Der er ingen tvivl om, at mange trafikanter nærmest opfatter det som om, at man snyder lidt i trafikken, hvis man kører helt frem til vejens afslutning, før man fletter ind, men det er altså ikke tilfældet.

- I perioder med tæt trafik er der rigtig god ræson i at vente med at flette, indtil man er helt fremme ved sporbortfaldet. Det gavner den generelle trafikafvikling, lyder det.

quote Huskereglen er simpel: Flet som en lynlås

Kristian Skoven Pedersen, Ingeniør, Vejdirektoratet

Simpel fletteregel

Ifølge Vejdirektoratet viser undersøgelser, at det kan give en øget kapacitet på op mod fem procent, hvis alle trafikanter foretager en sen indfletning, når trafikken er tæt. Det betyder en forskel på tæt trafik og en egentlig kø, hvis en tilpas stor andel af trafikanterne følger anvisningerne.

Der kan derfor være markante forbedringer at hente på strækningen, der ofte er presset af tæt trafik.

Kristian Skoven Pedersen opfordrer også til, at man giver plads til hinanden med en ganske simpel huskeregel, når der skal flettes.

- Huskereglen er simpel: Flet som en lynlås, siger Vejdirektoratets ingeniør.

Kampagnen vil være synlig for trafikanterne, der vil lægge mærke til store skilte, der bliver sat op i vejkanterne og på broerne frem mod afslutningen på motorvejen. Skiltene vil være udstyret med budskaber, der opfordrer trafikanterne til at vente med at flette.