Unge skaber ubehag ved beboerhus: “De har siddet for længe i en lejlighed”

Politiet har flere gange rykket ud til beboerhuset Brohuset i Østervang i Hillerød, hvor unge støjer og skaber uro i de sene aftentimer.

Corona-regler og ramadan betyder mere arbejde til politiet. 

I hvert fald i området omkring det store boligbyggeri Østervang i Hillerød. 

Her plejer mange af områdets unge at samle sig i beboerhuset, Brohuset - især under ramadan - men huset er for tiden delvist lukket for at mindske smitte med coronavirus, oplyser afdelingschef for Kultur og Udvikling i Hillerød Kommune, Pia Kjær, til TV 2 Lorry. 

Og det giver bøvl. 

quote Det er unge, der har mødtes efter at have siddet for længe inde i en lejlighed

Afdelingschef for Kultur og Udvikling i Hillerød Kommune, Pia Kjær

- De har ikke haft nogle steder at mødes, efter de har spist under ramadanen i år. Derfor har de mødtes ude foran huset i år og været mere synlige og højrøstede, siger Pia Kjær.

Det betyder, at der kan være larm og musik frem til klokken to eller tre om natten.

- Nogle beboere synes ikke, det er rart, at der står unge der. Der er ikke nogle, der har været direkte bange og utrygge, men de kan føle, at det er ubehageligt, siger Pia Kjær.

Hun understreger, at der aldrig plejer at være problemer med unge mennesker i området.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

Ramadan

Politiet på arbejde

Helt konkret har politiet mindst fem gange rykket ud til anmeldelser om uro ved beboerhuset i maj måned. Det fremgår af Nordsjællands Politis døgnrapporter:

4. maj stak en større gruppe unge af, da politiet ankom til stedet, efter at en anmeldelse om hærværk. Få dage senere skabe en flere støjende og råbende unge uro og uorden på stedet. Halvdelen stak af, mens de resterende otte blev bedt om at gå væk. 

17. maj blev der igen anmeldt høje brag og råb ved beboerhuset. Da politiet kom frem var der ikke længere uro.

18. maj blev det anmeldt, at en større gruppe unge drenge skabte uro. En patrulje kørte til stedet, hvor kun en mindre gruppe unge befandt sig, og alt var roligt, skriver Nordsjællands Politi i deres døgnrapport. Efterfølgende indløb der endnu en anmeldelse om, at der nu kommet flere til stedet, og en patrulje blev derfor igen sendt til stedet.

Der var ikke umiddelbart belæg for at sigte nogen af personer på stedet, men patruljen fik en snak med drengene om deres opførsel ogregistrerede deres personoplysninger. 

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

Politiet rykker ud til Østervang

Siddet for længe i lejligheden

Ifølge Pia Kjær er der hverken givet bøder for hærværk eller for at trodse forbuddet mod forsamlinger på over 10 personer.

- Men det er unge, der har mødtes efter at have siddet for længe inde i en lejlighed, siger Pia Kjær. 

Hun har mandag morgen holdt møde med det lokalpræventive råd om Østervang, mens hun i sidste uge holdt møde i styregruppen bag Brohuset.

Meldingerne fra møderne er, at coronavirus har gjort de unge rastløse, mens de blandt andet heller ikke har kunne komme i skole og på uddannelser. 

- De lider simpelthen under, at man ikke kan samles, som man plejer. Og så spiller de højere musik, og det er beklageligt. Det skal ikke gå ud over andre beboere. Men det er også lidt sådan, det er at være ung, siger Pia Kjær. 

Alle skal være trygge

Hun oplyser, at politi og SSP-personale ikke er bekymrede for situationen omkring de uroskabende unge, men at de sørger for at være i så tæt kontakt med de unge som muligt.

- Vi korrigerer løbende med en intensivering af vores samarbejde. Det er vigtigt, at alle kan være trygge - både de unge, og dem, der bor der, siger Pia Kjær. 

Hun forventer, at der igen vil falde mere ro på i området, når skoler og uddannelser åbner yderligere, og når ramadan slutter den 23. maj. 

Politiet: Der er ikke sket noget kriminelt

TV 2 Lorry har bedt Nordsjællands Politi om en kommentar. Her svarer Bjørn Poulsen, der er politikommissær og leder af områdebetjentene, i en sms-besked:

- Der er tale om unge knægte, der under Ramadan efter at have spist, stimler lidt sammen ude foran et fælleshus, Brohuset, hvor de før COVID-19, opholdt sig inde og hyggede om aftenenen.

- De bliver nu nok opfattet lidt utryghedsskabende, og det arbejder vi og SSP sammen om, men der er ikke noget kriminelt forhold i situationerne, lyder det fra Bjørn Poulsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Rådhus

Borgerservice lukket efter bombetrussel

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere