Stort DGI-stævne i Nordsjælland: - Vi har et fantastisk sammenhold

5.200 gymnaster under DGI Nordsjælland startede i weekenden årets forårsopvisning, som også fortsætter næste weekend.

04:02

Søndag mødtes gymnasterne i Royal Stage i Hillerød til et tæt pakket program. Fra Powerpirater til rytmedamer og springgymnaster.

- Gymnastikforeninger fra rigtig mange steder i Nordsjælland har tilmeldt sig og viser, hvad de har lært i løbet af sæsonen, siger Conny Vørts, Gymnastikkonsulent i DGI Nordsjælland.

Læs også DGI-byen giver rygerne sparket: Unge skal ikke mødes af røgsky

Et af opvisningsholdene er Gymnastikforening Swingsisters Hannah, som består af 50 voksne kvinder i alderen 40 til 80 år. De giver en lektion i hvordan man, med få hjælpemidler, synkront kan bevæge sig som én organisme på gulvet.

- Ud over gymnastik og god motion, så har vi et fantastisk sammenhold på holdet. Vi hjælper hinanden, og støtter hinanden, og snakker med hinanden, og så har vi den obligatoriske tredje halvleg, det er kaffe og kage bagefter, som vi tager med på skift, siger Birgit Danekilde, medlem af Swingsisters.

Læs også København tildelt værtskab for prestigefyldt sejlsportsstævne

Opvisningerne bliver blandt andet bedømt ud fra, om de er seværdige, kreative, sjove og har wauuu-effekt. De bedste hold går videre til en stor opvisning i Farum Arena den 17. april.

- Man bruger mange timer i træningslokalerne og forfiner det, man skal vise frem. Der er mange gymnaster, som vil vise, hvad de har øvet. Her har man mulighed for at vise sig frem, så andre måske får lyst til at tilmelde sig holdet, siger Conny Vørts, Gymnastikkonsulent i DGI Nordsjælland.

Stævnet fortsætter lørdag den 7. marts i Birkerød Idrætscenter og søndag den 8. marts i Farum Arena.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik