Vaks borger afslørede tre personer på rov i S-tog - nu skal de i fængsel

Tre mænd er søndag eftermiddag efter et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i 15 dage.

Betjente fra Nordsjællands Politi var tidlig søndag morgen mødt op på Hillerød Station for at tage affære, da linje A trillede ind på perronen omkring klokken 05.15. 

De kunne således kort tid efter anholde og sigte tre personer på henholdsvis 39, 30 og 21 år for tyveri. 

De tre er søndag eftermiddag efter et grundlovsforhør ved Retten i Hillerød blevet varetægtsfængslet i 15 dage. Det oplyser Mie Kjær Genet, anklager ved Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry. 

De tre borgere nægter sig alle skyldige, oplyser anklageren. 

Snarrådig borger afslørede tyve

En vaks borger varskoede søndag morgen klokken 05.10 politiet om, at de tre personer stjal fra sovende passagerer i S-toget, sagde Daniel Cunneely, vagtchef ved Nordsjællands Politi, søndag formiddag til TV 2 Lorry.

- Vi kan kun rose anmelderen, der bemærker, at personer sætter sig ved siden af de sovende folk og stjæler fra dem. Anmelder ringer til os og bliver så ved med at observere dem, indtil vi anholder dem, sagde Daniel Cunneely.

Anklager ved Nordsjællands Politi, Mie Kjær Genet, oplyser søndag eftermiddag til TV 2 Lorry, at de tre personer, er blevet varetægsfængslet på en begrundet mistanke. 

- Da politiet møder dem på Hillerød Station, ser politiet, at én af dem forsøger at gemme en telefon. Politiet finder derefter en anden telefon ved den udgangsdør, de er gået ud af, siger Mie Kjær Genet.

Videoovervågning på vej

Anmelderen udpeger derefter de tre som værende de mulige tyveknægte fra toget. En kvinde og en mand oplyser kort tid efter, at de pågældende mobiltelefoner er deres. 

- De har ikke selv observeret noget, da de var faldet i søvn i toget fra København. Pigen oplyste, at hun skulle have været stået af på et tidligere tidspunkt, siger Mie Kjær Genet. 

Anklageren forventer, at der bliver fremskaffet videoovervågning fra S-toget, inden sagen skal afgøres i byretten. 

To af personerne havde desuden sølvsmykker på sig, og derfor er der også en begrundet mistanke om hæleri eller forsøg på hæleri, oplyser Mie Kjær Genet. 

Tidligere oplysninger, om at personerne også skulle have haft andre folks punge på sig, blev ikke bekræftet under grundlovsforhøret, oplyser anklageren. 

Opfordring til passagerer

Nordsjællands Politi opfordrer passagerer fra toget, der bedes kontrollere, om de eventuelt skulle have mistet værdigenstande på turen mod Hillerød. 

Hvis det er tilfældet, bedes passagerne ringe til Nordsjællands Politi på telefon 114, oplyser Daniel Cunneely til TV 2 Lorry. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere