Det er nok de færreste, der kan prale af at have lavet en 32 meter lang fødselsdagskage.
Men det kan eleverne fra femte til ottende klasse på Sophienborgskolen i Hillerød.
- Vi tænkte bare, at nu fylder vi 15 år, så nu skal vi gøre noget stort ud af det, siger Mina Thomsen Ashraf, der går i 5. klasse på Sophienborgskolen.
Det er skolen, der fylder 15 år, og når man ikke er så gammel, så er det filosofien, at man godt må give den gas, når det nu er en halvrund dag.
- Vi gør det, fordi det er en ny skole, og fordi vi kalder os fællesskabets skole. Og det er jo bagsiden af corona det her, så der er et stort behov for at være fælles om noget, og vi synes dét at fejre en 15-års fødselsdag er stort, særligt for et barn, siger distriktskoleleder på Sophienborgskolen, Jon Dinsen, og fortsætter:
- Og hvis man kun holder 25-års og 50-års fødselsdag, så vil de fleste børn ikke opleve at holde fødselsdag, så vi giver den gas.
(Artiklen fortsætter under billedet)
Fire dage undervejs
En kage på 32 meter kræver temmelig store mængder af ingredienser.
Der er blandt andet brugt 20 kilogram sukker, 15 kilogram smør og 7 kilogram kakao.
Resultat er intet mindre end 100 kilogram chokoladekage. En stor kage, der har taget eleverne fire dage at færdiggøre og blev anrettet på 14 borde, der var sammen, så de dannede tallet 15.
- Vi har været delt op i nogle hold i køkkenerne, og så har vi så hver bagt nogle dele af kagerne, så har vi sat dem på køl, og så har vi så pyntet dem, siger Camille Marie Ottergren, der går i 5. klasse på Sophienborgskolen.
Hjælp fra tidligere konditor
Ifølge distriktskoleleder Jon Dinsen er det en særlig ansat, der har haft en finger med i kage-idéen.
- En af vores ansatte har en baggrund som konditor, og det gælder om at udnytte de ressourcer, vi har. Og der er en rigtig stærk ressource der, der har kunnet få børnene til at følge med og lave kage i en hel uge, forklarer Jon Dinsen.
Selvom det kun var nogle af skolens klassetrin, der fik prøvet kræfter med deres kagetalent, så fik alle skolens elever mulighed for at sætte tænderne i kagen, da den var færdig.