Politiet kommer med skideballe til "tankeløse" bilister efter dødsulykke

Flere bilister kan vente sig en bøde, efter de foretog ulovlige u-vendinger ved et færdselsuheld, hvor en 45-årig mand blev dræbt.

Tirsdag eftermiddag blev Nordsjællands Politi kaldt ud til en færdselsulykke på Isterødvejen ved Hillerød, hvor blandt andet to modkørende biler var kørt frontalt sammen med høj hastighed.

Ulykken var så voldsom, at den endte med at koste en 45-årig mand livet og to andre personer kom til skade.

Ulykken har efterfølgende fået Nordsjællands Politi til tasterne på Facebook. Her harcelerer politikredsen over flere bilisters ulovlige kørsel ved ulykkesstedet.

Nordsjællands Politi oplyser til TV 2 Lorry, at de har noteret oplysningerne på flere af bilerne, så bilisterne nu kan se frem til en bøde.

Bilisterne havde nemlig så travlt, at de ikke gav sig tid til at respektere færdselsloven eller politiets og ambulancereddernes sikkerhed, da de skulle nå frem til stedet.

I alt tre biler var involveret i ulykken.
I alt tre biler var involveret i ulykken.
Foto: Local Eyes

30 biler foretog ulovlige u-vendinger

I alt spottede Nordsjællands Politi 30 biler, som foretog ulovlige u-vendinger på strækningen, hvilket forsinkede politiet, fordi de måtte bremse ned, så der ikke skete endnu flere uheld.

- Sidenhen har vi til gengæld haft tid til at skumle over ego-kørslen, og vi har i bund og grund lyst til at give en gedigen skideballe til de bilister, der satte sig selv først i tirsdags. Det er ikke sådan ligetil at skælde ud på skrift, men vi vil give det et forsøg, skriver Nordsjællands Politi i Facebook-opslaget og fortsætter:

- Hvis du var en af de tankeløse bilister, der foretog en u-vending på strækningen i tirsdags, så er vi dybt skuffede over din kørsel, og vi håber, at du fremover vil tænke dig langt bedre om i trafikken. Apropos ting at tænke over, så kan du også bruge den kommende tid på at gruble over, om du er en af de bilister fra i tirsdags, der skal have en bøde og en betinget frakendelse af dit kørekort.

Nordsjællands opfordrer i samme ombæring andre bilister til at respektere færdselsloven og færdselssikkerheden, hvis de selv en dag skulle havne i en kø på grund af et færdselsuheld eller andet.

Søren Greve, politikommisær ved Nordsjællands Politi, uddyber over for TV 2 Lorry:

- Det er ikke, fordi vi ikke forstår folks utålmodighed, men i bund og grund skal man afvente, at politiet kommer frem til uheldsstedet, og vi derfra overtager trafikreguleringen.

Ifølge Søren Greve sker der ofte en kædereaktion, så når de første køretøjer vender om, ender andre med at følger med. Og det kan skabe farlige situationer.

- Det, vi så i tirsdags, var, at mange foretog ulovlige u-vendinger, og hvis man gør det, før redningsberedskabet og politiet er på plads, risikerer man andres liv og lemmer, da der kan opstå nye uheld, men det kan også forsinke vores redningsindsats på stedet. Derfor vil gerne bede folk om at være tålmodige, siger Søren Greve.

Søren Greve er politikommisær og leder af vagtcentralen ved Nordsjællands Politi. Han opfordrer bilister til at være tålmodige, når de holder i kø ved færdselsuheld.
Søren Greve er politikommisær og leder af vagtcentralen ved Nordsjællands Politi. Han opfordrer bilister til at være tålmodige, når de holder i kø ved færdselsuheld.
Foto: TV 2 Lorry

- Katastrofal trafikkultur

Opsangen fra Nordsjællands Politi kommer dagen efter formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt var ude med en lignende skideballe til de danske bilister.

- Det er min vurdering, at trafikkulturen er katastrofal. Folk de banker over for rødt og kører i nødsporet på motorvejen. Og det er også ganske almindelige mennesker, siger han i et interview med Berlingske.

I samme interview gør Claus Oxfeldt opmærksom på, at vandvidsbilisme ikke kun handler om fart.

- Vi kan godt tale om vanvidsbilisme, når man i tæt trafik kører og kan se, at et kryds skifter fra gult til rødt og i stedet for at træde på bremsen træder på speederen og kører over for rødt. Selv om det er med 50 kilometer i timen, er det i min terminologi også vanvidsbilisme, fordi det er virkelig at sætte rigtigt mange andres liv i fare, siger han.

Se flere billeder fra ulykkesstedet nedenfor:

 
 
Foto: Local Eyes
 
 
Foto: Local Eyes
 
 
Foto: Local Eyes
 
 
Foto: Local Eyes
 
 
Foto: Local Eyes
 
 
Foto: Local Eyes

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere