Patient på Nordsjællands Hospital Hillerød smittet med coronavirus

Patient på Nordsjællands Hospital Hillerød er smittet med coronavirus. Otte medarbejdere er efterfølgende sendt i hjemmekarantæne, oplyser Region Hovedstaden.

En patient på Nordsjællands Hospital Hillerød er smittet med coronavirus.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed og Region Hovedstaden i en pressemeddelelse og på et pressemøde søndag formiddag.

Patienten har været indlagt siden fredag eftermiddag med symptomer på lungebetændelse. 

Men lørdag blev patienten testet positiv for COVID-19 og blev straks isoleret. 

Patienten på Nordsjællands Hospital Hillerød er dermed nummer 28 coronasmittede i Danmark. 

Kortlægger smitte

Styrelsen for Patientsikkerhed er nu i gang med at kortlægge patientens færden og vurdere, hvem der skal sættes i karantæne, siger Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, i pressemeddelelsen.

- Indtil videre har Nordsjællands Hospital Hillerød meddelt os, at de har sendt de ni medarbejdere, som har været i tæt kontakt med den smittede, hjem i karantæne, har opsporet patienter, der har haft tæt kontakt med den smittede, og har isoleret de patienter, der potentielt kan være smittet.

Sygeplejersker, to læger, en sekretær og en bioanalytiker er blandt de ni hjemsendte, oplyser hospitalet på et pressemøde ifølge Ritzau.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

Hvad kan man selv gøre 

Dansk Selskab for Almen Medicin har været ude med en liste over, hvordan man skal forholde sig, hvis man selv mener at have symptomer på coronavirussen. Læs her, hvordan du skal forholde dig: 

 

- Inden du ringer til lægen, så se her om du har nogle af symptomerne på virussen. Symptomerne er feber, hoste, synkebesvær og vejrtrækningsbesvær.

 

- Hvis du har disse symptomer og samtidig har opholdt dig i et af disse lande inden for de seneste 14 dage - Norditalien, Japan, Singapore, Hongkong, Sydkorea, Iran og Kina, så skal man kontakte sin praktiserinde læge eller vagtlægen på telefonen.

 

- Det er vigtigt, at man tager forbehold for, hvis man er smittet, at hvis man møder op i venteværelset hos sin praktisernede læge, så kan man smitte de andre. Det kan derfor være en god idé at kontakte sin læge på telefonen, og lade lægen, ud fra samtalen, beslutte, hvad der skal ske. 

 

- Så gælder kun det generelle ting, man kan sige omkring, hvad kan man gøre for at undgå, så man ikke får en smitsom sygdom, og det er at holde god håndhygiejne, bruge håndsprit og lade vær med at hoste i hånden, men hoste i ærmet og holde afstand til personer, som ser syge ud eller hoster.

Fik maske på

Før isolationen har patienten befundet sig på akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital Hillerød.

Da hospitalet fik mistanke om COVID-19, blev patienten straks isoleret, og da den positive prøve lå klar, blev patienten overført til Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet, oplyser Jonas Egebart, vicedirektør på Nordsjællands Hospital Hillerød.

- Det skal nævnes, at allerede ved ankomst til hospitalet, blev patienten og en ledsager påsat maske på grund af luftvejssymptomer. Patienten har altså haft værnemidler på, mens vedkommende har befundet sig på akutmodtagelsen, siger Jonas Egebart i pressemeddelelsen. 

Styrelsen for Patientsikkerhed og Region Hovedstaden kan af hensyn til patientens privatliv ikke oplyse yderligere om patienten. 

Kender smittekæden

Men direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted oplyser ifølge Ritzau på pressemødet, at styrelsen kender til smittekæden. Derfor er der endnu ikke sporadisk smitte i Danmark. Ved sporadisk smitte kan man ikke spore smittetilfældet.

Alle tilfælde af coronavirus i Danmark kan stadig relateres til udlandet, oplyser hun. Enkelte er smittet i Danmark, men smitten kan altså stadig spores til udlandet.

Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med at finde ud af, hvem patienten har været i kontakt med.

Styrelsen samarbejder med hospitalet om at opspore personer, der har været i kontakt med den smittede. Patienter på hospitalet, der potentielt kan være blevet smittet, er blevet isoleret.

Mange aflyste arrangementer

Herunder kan du se, hvilke arrangementer i TV 2 Lorrys område, der er påvirket af frygt for coronasmitte:

Aflyste arrangementer:

 • Gentofte Bogmesse, der skulle afholdes lørdag den 7. marts, aflyses.

 

 • Folkekirkens Nødhjælp aflyser søndagens landsindsamling til fordel for verdens fattigste.

 

 • Udsolgte koncerter på spillestedet Store Vega, der kan rumme 1500 gæster, vil som udgangspunkt ikke blive gennemføret. ​​​

 

 • Alle stævner og idrætsarrangementer under DGI med over 1.000 deltagere bliver aflyst. Det rammer blandt andet gymnastikstævnet Forårsdage i Roskildehallerne i weekenden, hvor der ifølge sn.dk skulle være omkring 10.000 deltagere.

 

 • Roskilde Handi-Festival, der skulle holdes den 11. marts aflyses, da der ville komme over 1000 handicappede, som udgør en udsat gruppe. 

 

 • KVINFOs fest i Vega den 8. marts i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag er aflyst.

 

 • Orkesterfestivalen for 1.500 børn og unge musicerende lørdag og søndag i DR's Koncerthuset i denne weekend er blevet aflyst.

 

 • Gymnastikopvisningen GymHelsinge til afholdelse lørdag den 7. marts aflyses.

 

 • Den landsomspædende klimastrejke FridaysForFuture, som skulle have fundet sted blandt andet i København den 13. marts, er aflyst.

 

 • Helsingør Kommunes krisestab besluttet at aflyse Helsingør Loppetorv, der skulle have været afholdt i weekenden i værftshallerne.

 

 • Demonstrationen mod meningsløs vold i nattelivet af gruppen Voldens Bagside er aflyst og ventes flyttet til en ny dato.


 •  

Udskudte arrangementer:

 • De planlagte grundlovsceremonier i landets kommuner, hvor nye statsborgere officelt tildeles et statsborgerskab i en håndtryksseance, udskydes.

 

 • Seniorfest 2020, der skulle have været afholdt i morgen lørdag i Herlev Hallerne, udskydes til et ikke nærmere defineret tidspunkt. 

 

 • Nordic Meetings & Events Expo i Forum, der skulle afholdes den 25. og 26. marts, udskydes til den 2. og 3. september.

 

 • Sangerinden Lis Sørensen skulle denne weekend have spillet på Portalen i Greve, hvor Poul Krebs, Kristian Jørgensens All Stars og Rosa fra Rouladegade også figurerede på plakaten. Koncerterne bliver gennemført på et senere tidspunkt.

 

 • Ræson Vidensfestival 2020, der skulle have fundet sted på lørdag 14. marts i Imperialbiografen ved Vesterport Station, er udskudt. Arrangørerne leder efter en ny dato.

 

 • Koncerten med den britiske sanger King Krule i K.B. Hallen 7. marts bliver udskudt til september med nyt spillested fordelt over to dage. De udskudte shows kommer til at finde sted 3. og 4. september i VEGA i stedet for. 

Afholdes med begrænset antal mennesker:

 • TV2-programmet "X-Factor" blev fredag aften afholdt uden tilskuere.

 

 • Dansk melodigrandprix lørdag 7. marts i Royal Arena bliver afholdt uden tilskuere.

 

 • Alle kampe i Superligaen og Nordicbetligaen i den kommende runde - fredag til mandag - bliver afholdt uden tilskuere.

 

 • FC København vil desuden spille sin kamp i Europa League 12. marts mod Istanbul Basaksehir uden tilskuere i Parken.

 

 • Ishockeyligaens grundspil færdigspilles uden tilskuere.

 

 • Det Kongelige Teater vil kun sælge hver anden billet til sine forestillinger resten af marts.

 

 • P8 Jazz Alive 2020 One Night Only i DR Koncerthuset fredag 6. marts bliver afholdt uden publikum.

 

 • Statens Museum for Kunst har besluttet, at der maksimalt vil blive lukket 900 personer ind på museet ad gangen.

 

 • Cykelmessen Copenhagen Bike Show, der afholdes den 14. og 15. marts, har refunderet alle billetter og i stedet uddelt gratis adgang til maks 600 personer ad gangen.

Bliv klogere på, hvad frygt for corona-smitte får af betydning for begivenheder i TV 2 Lorrys område i videoen herunder:

Her kan du se, hvilke konsekvenser de nye corona-opfordringer fra regeringen og myndighederne får for TV 2 Lorrys sendeområde.

 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

1813 Arkiv

play“Alt tyder på, at det bliver et stort julekaos med 1813 igen” - nu kræver politiker handling

Rotter

Ryddede forside på anerkendt magasin: Forskere fra KU bag banebrydende nyt om pattedyrs hjerner

RS-virus

”Situationen er kritisk”: Syge børn med RS-virus deler afdeling med for tidligt fødte

20151214-202629-3-4000x2670ma

Ny plan lægger op til at afskaffe lynhjemsendelse efter fødsler i Region H


Hillerød


Forsiden lige nu

Se flere