Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

Et nyt madmarked i Hillerød skal fungere som samlingssted for byens borgere, håber initiativtager bag projektet.

På grund af corona-situationen har madmarkederne – som mange andre – ikke haft de bedste forudsætninger i 2020.

Men derfor kan man jo godt håbe på, at næste år bliver bedre.

Det gør man i hvert fald i Hillerød, hvor der er store planer for et kommende madmarked, der efter planen åbner den 28. marts.

Thomas Elong, der både er initiativtager, bestyrelsesmedlem og investor i Hillerød Madmarked – og derudover også er byrådsmedlem for Venstre i Hillerød Kommune – har store forhåbninger, fordi street food rent faktisk er noget, som hillerødgenserne har efterspurgt.

- Det er knap to år siden, at borgerne i Hillerød blev spurgt om, hvad de savnede i byen, og dengang var der bred enighed om, at et madmarked ville være et hit. Vi har også allerede fået ret stor opmærksomhed på vores facebook-side, langt før vi overhovedet er åbnet, og det fortæller os, at der er stor opbakning til det her projekt, og at folk i Hillerød rigtig gerne vil have et madmarked, som kan fungere som samlingssted, siger Thomas Elong.

Fra venstre mod højre. Thomas Elong (initiativtager og partner), Peter Jalsøe (ejendomsejer og partner), Johnny Hallas (ejendomsmægler), Kim Nielsen (projektmand) og Mads Qwist (bestyrelsesformand).
Fra venstre mod højre. Thomas Elong (initiativtager og partner), Peter Jalsøe (ejendomsejer og partner), Johnny Hallas (ejendomsmægler), Kim Nielsen (projektmand) og Mads Qwist (bestyrelsesformand).
Foto: Privatfoto

Hidtil har man skullet køre til København eller Helsingør for at besøge et madmarked, og særligt Værftets Madmarked i Helsingør har været en stor inspiration for initiativtagerne.

- De har faktisk præsteret en positiv vækst i 2020 på trods af corona, fordi de overholder afstande og sikrer de rigtige forhold, men også fordi de serverer rigtig god mad. Vi har været oppe for at besøge stedet for nylig, og det var en rigtig god oplevelse, siger Thomas Elong.

Og den samme oplevelse vil man altså viderebringe til Hillerød.

Det nye madmarked får lokaler i en gammel Babysam-butik på Slangerupgade 6, der ligger centralt i byen tæt på Frederiksborg Slot og Hillerøds bymidte.

quote Jeg har fået så mange henvendelser, at jeg kunne fylde et sted, der var fire gange så stort.

Thomas Elong, initiativtager og partner af Hillerød Madmarked

Indenfor vil der være plads til syv stadeholdere, mens man udenfor på parkeringspladsen kan lave forskellige sæsonbetonede aktiviteter, som eksempelvis gløgg-smagning i december og rosé-smagning i juli.

Syv stadeholdere skal lave mad i de indendørs lokaler, som tidligere husede en BabySam-butik.
Syv stadeholdere skal lave mad i de indendørs lokaler, som tidligere husede en BabySam-butik.
Foto: Privatfoto

Og når stedet åbner, skal det være med kvalitet i højsædet, lover Thomas Elong.

- Vores kommende syv stadeholdere skal repræsentere mad fra hele verden. Vi går derfor nu i gang med at finde de helt rigtige, som svarer til det, som folk efterspørger.

Og der kommer ikke til at mangle leverandører, lader det til.

- I løbet af de seneste måneder er min mail blevet fyldt med beskeder fra folk, der gerne vil være stadeholdere. Jeg har fået så mange henvendelser, at jeg kunne fylde et sted, der var fire gange så stort. Så nu går vi ind i en proces, hvor vi finder den kvalitet, vi gerne vil have. For det her skal ikke bare være hurtige måltider, det skal være mad, som man rent faktisk sætter sig ned og nyder, siger Thomas Elong.

Overblik over madmarkeder i Lorryland