Motorvejsforlængelse mangler nu kun formel godkendelse, før byggeriet kan gå i gang

I Hillerød Kommune glæder man sig over, at Folketinget nu har vedtaget anlægsloven og dermed beslutningen om Hillerødmotorvejens forlængelse.

Planerne om at forlænge Hillerødmotorvejen er nu en realitet.

Så klart kan det siges, efter anlægsloven for Hillerødmotorvejens forlængelse er blevet 3. behandlet i Folketinget torsdag og nu blot mangler en formel godkendelse, som vil falde inden sommerferien.

Det oplyser Hillerød kommune i en pressemeddelelse.

Sammen med andre nordsjællandske kommuner og private virksomheder har Hillerød Kommune gennem en længere årrække arbejdet intenst for at få vedtaget forlængelsen af motorvejen.

hillerødmotorvejens forlængelse
Foto: TV 2

I juni 2021 besluttede Folketinget at anlægge forlængelsen, men først nu er lovgrundlaget helt på plads. Og det vækker glæde på rådhuset i den nordsjællandske kommune.

- Det er et langt og sejt træk, der nu bærer frugt for hele Nordsjælland, og jeg vil gerne sige tak til alle dem, der har givet en hånd med. Det er en god nyhed, at vi i dag har fået lovgrundlaget på plads, så arbejdet med at bygge kan komme i gang, siger borgmester Kirsten Jensen (S) og fortsætter:

- Der kører 38.000 biler dagligt på forlængelsen, og at gøre strækningen til en motorvej gør den mere sikker. Det handler også om trængsel. Vi har alle oplevet at sidde i kø på forlængelsen, både på vej ud og hjem. Så vi rigtig glade for, at beslutningen nu er taget og for opbakningen til projektet.

Det er Overdrevsvejen, der går gennem billedet under hospitalet, som Kirsten Jensen (S) nu søger opbakning til at få udvidet sammen med Hillerødmotorvejens forlængelse.
Det er Overdrevsvejen, der går gennem billedet under hospitalet, som Kirsten Jensen (S) nu søger opbakning til at få udvidet sammen med Hillerødmotorvejens forlængelse.
Foto: © Herzog & de Meuron - Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Ønsker forlængelse frem til nyt supersygehus

Men selvom dagens behandling i Folketinget giver store smilehuller på rådhuset, er der dog ét enkelt hår i suppen, som borgmesteren håber på opbakning til at få fjernet.

Godt 1,5 kilometer fra motorvejen er gigantbyggeriet af supersygehuset Nyt Nordsjællands Hospital nemlig i fuld gang.

quote Nu hvor lovgrundlaget er vedtaget, er det meget vigtigt at forligskredsen bevilliger 70 millioner kroner ekstra, så vi i forbindelse med anlæggelsen af vejen får fire spor helt frem til det nye Nordsjællands Hospital.

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød Kommune, S

Men vejen frem til sygehuset fra motorvejen løber kun ad ét spor – og det er alt for lidt, forklarer borgmesteren.

- Vi ved, at der vil komme et betydeligt øget trafikalt pres fra hele Nordsjælland til hospitalet, og vores nye bydel Favrholm, siger borgmesteren, som derfor har et ekstra ønske:

- Nu hvor lovgrundlaget er vedtaget, er det meget vigtigt at forligskredsen bevilliger 70 millioner kroner ekstra, så vi i forbindelse med anlæggelsen af vejen får fire spor helt frem til det nye Nordsjællands Hospital.

Projektet med forlængelse af Hillerødmotorvejen kommer til at strække sig over en årrække, og det er Vejdirektoratets vurdering, at motorvejen til Hillerød tidligst er færdigbygget i 2028.

Hillerødmotorvejen udvides og forlænges: 2,4 milliarder kroner