Massiv kø ved testcenter i Hillerød: "Alle der har bestilt tid, får en test"

Ifølge Region Hovedstaden kommer nogle borgere i så god tid til deres planlagte podning, at det rykker ved hele tidsbestillingen.

Ved coronatestcenteret på Milnersvej Hillerød er der torsdag opstået massiv kø for at komme ind og blive testet for coronavirus.

Det er både tydeligt at se på billeder fra testcentret, men Anette Fly, som er kommunikationskonsulent i Region Hovedstadens Akutberedskab, bekræfter også situationen overfor TV 2 Lorry.

- Jeg har lige talt med dem deroppe (i Hillerød, red.). De siger, at der lang kø, men der er ingen særlig årsag til det. Det vi ved fra andre steder er, at køen godt kan synes lang, når vi står med stor afstand og udenfor. Men man kommer igennem forholdsvis ’hurtigt’, siger Anette Fly.

Hun fortæller yderligere, at man kommer igennem køen på 45-50 minutter.

- Nogle borgere kommer i god tid – måske flere timer før. Og det rykker ved hele tidsbestillingen. Det bliver først erkendt, når man står ved podepinden, så det er rigtig svært for os at gøre noget ved, siger Anette Fly.

Testcenteret på Milnersvej er rykket ”indenfor”, som mange andre testcentre også er. En beslutningen Region Hovedstaden foretog i midten af oktober.

Alle, der har bestilt tid, bliver podet

Dermed lukkede de hvide testtelte, som siden foråret havde været åbne for borgere, og der bliver nu i stedet udført test indenfor for at sikre borgere og personale mod vind og vejr i efterårs og vintermånederne.

De nye testcentre er alle beliggende enten i eksisterende bygninger eller i pavilloner opstillet til formålet.

quote Nogle borgere kommer i god tid – måske flere timer før. Og det rykker ved hele tidsbestillingen. Det er rigtig svært for os at gøre noget ved.

Anette Fly, Kommunikationskonsulent Region Hovedstadens Akutberedskab.

På Milnersvej i Hillerød betyder flytnignen rent praktisk, at selve podningen foregår i pavilloner, så arbejdsmiljøet bliver sikret for de ansatte.

Der er fortsat både hvide telte og ikke overdækkede steder, når man står i kø – men for enden af køen er en pavillon, hvor man altså bliver testet.

- Der er lang kø, men tingene kører og folk bliver testet. Når dagen er omme har de haft alle dem igennem, som har bestilt tider.

- Vi gør vores bedste for at gøre det til den bedst mulige oplevelse. Dem på testcentrene gør et kæmpe arbejde. De møder lange køer, masser af arbejde og mange udfordringer – men de gør det godt, Anette Fly.

Her ligger testcentrene i hovedstadsområdet​​​​

Længere kø skyldes større interesse for test

I forbindelse med flytningen til indendørs testcentre, oplyste regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, at det ikke ville medførere øget ventetid, og at man havde fokus på, at det skal være let at få tid til en test.

Onsdag fortalte Pernille Lohse, chef for testcentre i Region Hovedstaden, til TV 2 Lorry, at der de seneste dage er kommet længere ventetid på testcentrene.

Hun understregede dog, at man på nuværende tidspunkt sagtens kan følge med efterspørgslen, og at det stadig er muligt at blive testet samme dag, hvis man oplever symptomer eller har været i kontakt med en smittet.

- Der er en større fokus på smitte, og derfor er der også en større interesse i at blive testet, og dermed vil der komme længere køer til testsstederne. Men vi er ikke pressede, sagde Pernille Lohse.

I alt er der syv testcentre i Region Hovedstaden. Centrene ligger i Ballerup, Friheden, Hillerød, Københavns Lufthavn, Helsingør, Roskilde og Rovsingsgade i København.

Om cirka 14 dage flytter testcenter Friheden i Hvidovre til det gamle grønttorv i Valby.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Plejehjem

Endnu en kommune rammes af besøgs-restriktioner - se forbuds-listen her

Julemarked

Julemarkeder må aflyse på stribe: Se her, hvor der stadig er åbent

Graf

playSundhedsminister: "Vi må og skal have brudt smittekæder i Københavnsområdet"

Traktordemo lørdag

playMaskinstationer støtter traktor-demonstration: "Det føles lidt som et oprør"

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere