Mand sigtet for at lokke unge piger med filmroller for at få nøgenfotos

Nordsjællands Politi har tirsdag anholdt en 33-årig mand for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse og forsøg på blufærdighedskrænkelse begået mod unge kvinder.

I samarbejde med Københavns Politi og NC3, Rigspolitiets nationale center mod cyberkriminalitet, har Nordsjællands Politi tirsdag morgen anholdt og sigtet en 33-årig mand fra Hillerød.

Manden er mistænkt for at udgive sig for at være caster på flere store film- og serieproduktioner og i den forbindelse lokke unge piger til at sende nøgenbilleder- og videoer af dem selv til ham.

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Den 33-årige formodes at have benyttet sig af et kendt navn i casting-verdenen for at lokke pigerne til at tro, at de ved at sende nøgenbilleder- og videoer af dem selv kunne komme i betragtning til skuespilroller i kommende film eller tv-serier.

- Jeg er meget tilfreds med, at det ved fælles indsats er lykkedes os at finde frem til den formodede person bag den falske casterprofil. Det, vi ser her, er grov udnyttelse af nogle unge kvinders karriereønsker, og det har været gjort så professionelt, at det har været svært for kvinderne at gennemskue set-uppet, fortæller efterforskningsleder og politikommissær Jakob Rahbek.

Et større antal unge kvinder flere steder i landet har været ofre for den falske casters forespørgsler om intime billeder og videoer.

Der arbejdes nu videre med efterforskningen i sagen med henblik på klarlæggelse af alle beviserne mod den formodede gerningsmand.

- Den slags sager kan desværre være rigtig svære at efterforske, fordi der på internettet kan gøres meget for at skjule gerningsmandens identitet. Generelt vil jeg gerne opfordre til, at såfremt man ønsker at sende intime billeder af sig selv til andre, skal man gøre sig grundige overvejelser om, hvem man sender dem til, og hvad indholdet af billederne er. Internettet glemmer aldrig, og man er ikke altid bekendt med modtagerens hensigter, siger Jakob Rahbek.

Der vil på nuværende tidspunkt ikke blive begæret varetægtsfængsling i sagen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

skat2

To mænd fandt nedgravet 'sølvskat' i skov ved Roskilde: Politiet efterlyser ejeren

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere