To klasser fra forskellige skoler i samme by sendt hjem efter coronasmitte blandt elever

I Hillerød Kommune er to elever fra hver deres skole testet positive for coronavirus. Derfor er klassekammerater og lærere sendt hjem.

To elever fra to forskellige skoler er blevet testet positive for Covid-19 i Hillerød Kommune. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

To skoler i Hillerød er ramt af coronavirus.

En elev i 1. klasse på Grønnevang Skoles afdeling på Jespervej blev mandag testet positiv for covid-19.

Og dagen efter, i dag tirsdag, er en anden skoleelev også testet positiv - denne gang en elev fra 5. årgang på Hillerød Vest Skolen.

Som følge er klassekammerater og lærer fra de to klasse på de to forskellige skoler sendt hjem.

Det oplyser Hillerød Kommune i en pressemedddelelse.

Umiddelbart ligner det to enkeltstående tilfælde på to forskellige skoler, meddeler kommunikationsafdelingen i Hillerød Kommune. 

Læs også Flere smittet efter privatfest på kendt kro: Styrelse i gang med inddæmning

Eleverne er hjemsendt i syv dage, og hvis er de symptomfri efter de syv dage, kan eleverne så småt begynde at komme tilbage i skolen og pasning.

Derudover er flere medarbejdere fra begge skoler hjemsendt, og de skal naturligvis testes for corona, oplyser kommunen.

I alt 10 medarbejdere fra de to skoler er hjemsendt.

Læs også 16 passagerer på fly fra Pakistan til København smittet med coronavirus

Hanne Frederiksen, der er skolechef i Hillerød Kommune, understreger, at skolerne følger kommunes retningslinjer i forbindelse med smittetilfældene.

- Vi følger kommunes retningslinjer, som siger, at bliver et barn testet positivt, sender vi hele klassen hjem og ikke kun de nærmeste kontakter, siger hun og fortsætter:

- Medarbejderne skal testes, men det er op til forældrene, om de vil lade deres børn teste, fordi børnene er så unge, som de er, og det kan være ubehageligt for dem at blive testet, siger hun.

Der er sat ekstra rengøring ind i de hjemsendte eleveres klasselokaler og på de to skoler, hvor smittetilfældene har været.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik