Indbrudsbande dømt for 17 villaindbrud

Fire mænd med rumænsk statsborgerskab stod bag 17 villaindbrud i Storkøbenhavn og Nordsjælland.

Modelfoto - arkiv. Foto: Lars Rievers - Ritzau Scanpix

To gange rejste en gruppe rumænske mænd ind til Danmark, og begge gange havde fire mænd under deres besøg her i landet travlt. Rigtig travlt.

De begik nemlig indbrud i private boliger i Storkøbenhavn og Nordsjælland. Og i de to perioder, de var i landet, nåede de at bryde ind i 17 villaer.

Læs også Politiet: Rumænske butikstyve skal udvises

Men til sidst gik det galt for den rumænske indbrudsbande.

Den 12. marts i år blev de anholdt af Nordsjællands Politi, og nu er dommen faldet.

Retten i Hillerød har sammenlagt idømt dem ti års fængsel, og når afsoningen er overstået, udvises de af Danmark for bestandigt.

Indbruddene blev blandt andet udført i Hillerød, flere steder i Københavnsområdet og blandt andet i Valby, Vanløse og i Herlev.

Læs også Tre gange på 10 år har Lene haft indbrud i sin villa

De fire mænd gik efter letomsættelige genstande som telefoner, iPads og smykker.

Telefonerne afslørede dem

Under deres indbrudstogter kørte mændene rundt i en udenlandsk registreret varevogn, og det var den, der påkaldte sig opmærksomhed.

- De blev så holdt under observation. De blev set køre op til et gerningssted og kort efter snuppede man dem, fortæller anklager Annika Jensen, der førte sagen og tilføjer:

Læs også Tre vestegnskommuner hårdt ramt af indbrudsbølge: Nu øges indsatsen

- Der blev lavet teleanalyser af, hvor de ellers havde opholdt sig og hvornår. Det førte til, at de blev sigtet for i alt 35 indbrud, og det var så de 17, de blev dømt for i dag.

Hun siger, at hun er tilfreds med dommen, fordi den afspejler, at der bliver slået hårdt ned på omrejsende kriminelle, som er kommet til Danmark med det ene formål at begå indbrudskriminalitet.

De danske myndigheder var ikke i tvivl om, at de fire mænd samarbejdede om indbruddene, eftersom de rejste ind og ud af landet i en samlet gruppe.

De fire mænd valgte alle at modtage dommen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik