Hospital tilbyder coronavaccine til både patienter og pårørende

Både patienter, pårørende og personale har nu mulighed for at blive vaccineret på Nordsjællands Hospital.

Nordsjællands Hospital har iværksat et nyt fremstød mod covid-19.

For at øge tilgængeligheden af vacciner og dermed også øge antallet af vaccinerede i samfundet er det nu muligt for borgere, pårørende og personale at blive vaccineret på hospitalet, der ligger i Hillerød.

Det skriver Nordsjællands Hospital i sit seneste nyhedsbrev.

- Det er et godt tilbud til alle og et af værktøjerne for at få de sidste med. Afdelingerne kan selv vaccinere, men for at gøre det så nemt og tilgængeligt som muligt, er det også noget, som vi meget gerne hjælper med på Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling, siger Thyge Lynghøj Nielsen, der er ledende overlæge med ansvar for covid-19-indsatsen, i nyhedsbrevet.

Hospitalet kan tilbyde vaccination til ikke-vaccinerede indlagte eller ambulante patienter, pårørende eller personale.

Hospitalsafdelinger kan vaccinere

Der kan også bruges vaccinedoser til 2. vaccination, hvis det er i overensstemmelse med de udmeldte intervaller mellem første og andet stik fra Sundhedsstyrelsen.

Afdelingerne på Nordsjællands Hospital kan selv bestille og forestå vaccinationen eller få hjælp fra Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling.

Sådan foregår det med vaccineintervallerne

75,5 procent af den danske befolkning har påbegyndt coronavaccination, mens 72,6 procent er færdigvaccinerede.

På regionsniveau har 73,5 procent af indbyggerne i Region Hovedstaden fået første stik, mens 70,3 procent er færdigvaccinerede.

Ifølge mandagen coronatal er der registreret 461 nye smittetilfælde det seneste døgn. To personer er døde med covid-19 det seneste døgn.