Hospital skærper forholdsregler efter to udbrud og 38 coronasmittede i maj

Nordsjællands Hospital i Hillerød gør alt, hvad de kan, for at undgå yderligere smitte, lyder det i et svar fra vicedirektør.

Efter to smitteudbrud i maj, hvor et større antal personer er blevet smittet med coronavirus på Nordsjællands Hospital i Hillerød, skærper hospitalet nu forholdsreglerne for at undgå yderligere smitte.

"Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at undgå at smitten kommer ind, og når det alligevel sker, er vores vigtigste opgave at standse det og se, hvad vi kan forbedre, så risikoen for smittespredning bliver mindre i fremtiden," skriver vicedirektør på Nordsjællands Hospital, Jonas Egebart, til TV 2 Lorry.

Hospitalet oplyser til TV 2 Lorry, at 38 personer i maj er testet positive for coronavirus. ​​​​Der er tale om ni patienter og 29 medarbejdere.

quote Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at undgå at smitten kommer ind

Vicedirektør på Nordsjællands Hospital, Jonas Egebart

Udbruddet er sket over to perioder. Det ene på et ukendt tidspunkt i maj, hvor syv medarbejdere på Intensiv Afdeling blev smittet.

Nye forholdsregler

Det andet tilfælde fandt sted på Ortopædkirugisk Afdeling i slutningen af maj, hvor ni patienter og 22 medarbejdere blev udsat for smitte og efterfølgende testet positive for coronavirus. 

Hospitalet kan ikke med sikkerhed afgøre, om smitten har vandret mellem personale og patienter, eller om der har været tale om to samtidige smittekæder med udgangspunkt i Ortopædkirugisk Afdeling.

Udbruddet på Ortopædkirurgisk Afdeling har også haft tråde til administrationen, oplyser Nordsjællands Hospital. 

Efter de to udbrud sætter Nordsjællands Hospital nu ind for at undgå yderligere smittespredning.

"Konkret har vi nu indført flere screeninger af patienter, ændret vores retningslinjer for værnemidler, skærpet regler for ophold i fællesrum og oprettet support til vores afdelinger til at hjælpe med opsporing af nære kontakter og test af personale," skriver Jonas Egebart. 

Mange medarbejdere smittet

TV 2 Lorry fortalte første gang om smitteudbruddet på Ortopædkirurgisk Afdeling 25. maj. Dengang lød det i en pressemeddelelse, at ni patienter og otte medarbejdere - altså 17 personer - var blevet smittet med coronavirus. 

Ifølge hospitalet konstaterede dets ortopædkirurgiske afdeling den 21. maj, at en patient havde fået et positivt prøvesvar i forbindelse med rutinescreening af alle nyindlagte patienter for coronavirus.

Der blev herefter iværksat smittesporing og test af alle indlagte patienter i afsnittet - og det viste altså, at ni patienter og otte medarbejdere var smittet. 

De ni berørte patienter blev efterfølgende isoleret i forbindelse med deres indlæggelse og videre behandling for at mindske smitte, mens de dengang otte personalet blev sygemeldt i karantæne, som reglerne foreskriver. Siden blev altså yderligere 14 medarbejdere smittet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20200314-161223-3-1920x1280we

Danske sommerhusejere protesterer mod indrejseforbud til Sverige

def_thumb,50_percent

playTrods lave smittetal får Allerød ikke lov til at genåbne: "Det var en mavepuster"

20210128-204057-L-1920x1280we

Overblik: Her er regeringens genåbningsplan

20210208-102213-L-1920x1280we

Mette Frederiksen indkalder til corona-pressemøde

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere