Ny multiarena indviet: Vil samle hele Nordsjælland

Direktøren i Hillerøds nye multiarena Royal Stage håber at trække folk til byen, som ellers ville tage turen til København.

01:50

Vi besøger Hillerøds nye multiarena Royal Stage, hvor der er plads til op til 4.000 publikummer og drømme om store arrangementer, der skal trække folk til byen.

Hillerøds nye multiarena Royal Stage blev i denne uge officielt indviet.

Med 3.000 siddepladser og plads til at afholde koncerter med op til 4.000 publikummer, er der kommet helt nye muligheder til Hillerød. 

Læs også Ny multiarena åbner i år: "Giver sådan en wauw-effekt," siger direktør

Multiarenaen er bygget på Milnersvej ved FrederiksborgCentret og svømmehallen, og kan huse både store håndboldkampe, koncerter, konferencer, messer og sport- og kulturarrangementer. 

- Jeg tror, at det kommer til at gøre en stor forskel ikke kun i Hillerød og omegn, men i hele nordsjælland. Vi bliver nu et sted, hvor man kan præsentere det, som man ellers tog til København for at opleve, siger adm. direktør hos Royal Stage, Carsten Larsen.

Han håber samtidig på, at områdets virksomheder kommer til at bruge arenaen til konferencer og lignende.

00:36

Tirsdag d. 7. januar blev Royal Stage officielt indviet.

Luk video

Musik, sport, teater

Der er allerede både loppemarkeder, koncerter, teater og velgørende arangementer i kalenderen. 

Åbningskoncerten er med Rasmus Seebach, Burhan G. og Rasmus Bjerg d. 18. januar, og i februar skal teatergruppen Mastodonterne opføre Gummi T i arenaen.

- Der kommer der 1.500 siddepladser, fortæller direktør Carsten Larsen og peger på midten af hallen, hvor scenen bliver placeret til formålet. 

Samtidig skal Nordsjælland Håndbold spille en del af deres ligakampe i den nye arena - den første spillede de allerede på banen i slutningen af november.

Royal Stage

Kapacitet 4.000 publikummer

VIP-lounge og ni skybokse

Sportsvandrehjem med 10 værelser

100 medarbejdere

Anlægsudgift 176 mio. kr.

 

Kilde: Royal Stage

Længe ventet

Det er Royal Unibrew, der de næste fem år er navnesponsor i multiarenaen - deraf, navnet Royal Stage. 

På en måde bliver Hillerøds arena en slags lillebror til Københavns Royal Arena, der kan huse store navne og op til 17.000 publikummer.

Det er da også meningen, at upcoming navne skal have chancen for at spille i Hillerød nye arena, fortalte bryggeriet i en pressemeddelelse. Royal Unibrew har en slags "bank" med over 1.000 upcoming bands, hvor scenen i Hillerød kunne være et sted at optræde.

Læs også Hillerød vil sikre sjældent dyrs overlevelse

Åbningsdagen er noget, der længe er blevet set frem til af direktør Carsten Larsen, for der har været en del udfordringer undervejs i byggeprocessen, med blandt andet oversvømmelser og en forsinkelse på otte måneder.

- Vi glæder os som små børn til at komme i gang, det er helt sikkert, siger Carsten Larsen. 

Du kan høre mere om arenaen i Programmet OPLEV.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?