Fandt kuvert med stort pengebeløb og afleverede den til politiet: Nu er ejeren fundet

Politiet storroser borgeren, der afleverede kuverten med pengene.

- Herfra skal der lyde en enorm ros til den borger, der gjorde det rigtige. Det er en fornøjelse at opleve den slags.

Sådan lyder rosen fra Nordsjællands Politi til borgeren, der i sidste uge ved et tilfælde på en trappesten i Hillerød fandt en kuvert med penge i, som han med det samme afleverede til politiet.

Det oplyser Nordsjællands Politi på både Twitter og Facebook.

- I kuverten lå der 15.000 gode danske kroner i kolde kontanter, og på kuverten stod der ”god rejse”. Av, vores lange arm, den kuvert måtte være savnet, skriver Nordsjællands Politi på Twitter.

- Foruden ”god rejse” stod der også navnet på en bank på kuverten. Næste morgen kontaktede vi derfor den lokale afdeling af den pågældende bank og spurgte, om de havde udbetalt 15.000 kroner i kontanter til en kunde på det seneste, lyder det fra politiet.

Banken undersøgt alle nylige hævninger, og det viste sig, der kun kunne være en kvinde, som muligvis var rette indehaver af pengekuverten.

- Skæbnen ville, at kvinden boede nær politistationen i Hillerød, så vi sendte en fodpatrulje over til kvindens adresse og ringede på.

- Døren gik op, og vi spurgte forventningsfuldt kvinden i døråbningen, om hun for nylig havde tabt nogle kontanter. Det kunne hun bekræfte, og så havde vi ellers glæden af at fortælle hende om den gode medborger, der var skyld i, at hendes penge lå trygt og godt på politistationen lige rundt om hjørnet, og det var ganske tydeligt, at det rørte kvinden, at der findes så gode mennesker derude, skriver Nordsjællands Politi.

Kvinden har efterfølgende hentet sine penge minus den del, der er blevet udbetalt som findeløn.