Endnu en gang er skoler i Hillerød ramt af smitte: Flere klasser sendes hjem

Udbrud af coronasmitte på to skoler i Hillerød sender flere klasser og lærere hjem.

To skoler i Hillerød er nu ramt af coronasmitte.

På Sophineborgskolen er to 8. klasser og flere lærere sendt hjem. På Kornmarkskolen er to elever i udskolingen fra den samme klasse blevet testet positive for coronavirus.

- Den første på Kornmarkskolen blev testet positiv fredag, og den anden søndag, siger Hanne Frederiksen, skolechef i Hillerød Kommune til TV 2 Lorry. 

quote I det omfang, der er smitte, bruger vi hjemsendelse.

Hanne Frederiksen, skolechef i Hillerød Kommune

Flere lærere og vikarer har undervist klassen, og de sendes også hjem. Kornmarkskolen har valgt at sende hele udskolingen hjem til fjernundervisning, da der ikke er nok lærere til at kunne varetage fysisk undervisning i udskolingsklasserne. Elever, forældre og lærere i Hillerød Kommune skal forvente, at hjemsendelse fremover kan blive et værktøj for at undgå smittespredning.

- I det omfang, der er smitte, bruger vi hjemsendelse. Smittede skal hjem og være i selvisolation, og nære kontakter skal hjem i selvisolation og testes. Hvis der er så mange lærere, som hjemsendes på grund af coronasmitte, at de ikke kan undervise, så laves der fjernundervisning. Det håber jeg er undtagelsen, siger Hanne Frederiksen.

Kan ikke tvinge elever til test 

Det er ikke første gang klasser i Hillerød Kommune sendes hjem. I slutningen af september i år blev flere klasser på Grønnevang Skole og Frederiksborg Byskole sendt hjem for anden gang efter coronasmitte.

På Kornmarkskolens afdeling i Lille Lyngby er en elev i børnehaveklassen også testet positiv, og børnehaveklassen og tre medarbejdere er sendt hjem.

Eleverne i to 8. klasser er sendt hjem på Sophienborgskolen efter én elev er testet positiv. Fem lærere og tre lærerstuderende er desuden sendt hjem.

Hvorfor sender I kun de enkelte klasser hjem? De kan vel have smittet andre årgange, når de har bevæget sig rundt på skolen?

- Ja og det er der, hvor skolens ledelse sammen med medarbejdere laver en konkret vurdering. På Sophienborgskolen har de to klasser haft idræt sammen. I hvert enkelt tilfælde er det hver enkelt skole, som er inde og vurdere, hvem der skal sendes hjem, siger Hanne Frederiksen. 

quote - Vi kan sige til vores medarbjedere, at de skal testes, men eleverne kan vi kun opfordre.

Hanne Frederiksen, skolechef i Hillerød Kommune

På begge skoler opfordres eleverne til at gå i selvisolation og blive testet for coronavirus. 

Hvorfor opfordrer I kun til at de testes?

- Vi kan sige til vores medarbjedere, at de skal testes, men eleverne kan vi kun opfordre. Som Sundhedssstyrelsen anbefaler, så er det kun en opfordring. Dem, der skal opfordres er dem, hvor eleverne ikke har kunnet overholde kravene om én meters afstand - som for eksempel i deres klasse, siger Hanne Frederiksen, skolechef i Hillerød Kommune.

I takt med at lærerne og eleverne i udskolingen får negative testresultater eller selvisolerer sig i syv dage, vil de vende tilbage til skolen, og på Kornmarkskolen er det en forventning, at skolen er oppe på normal drift i slutningen af uge 44.