Børnehavebørn hjemsendt - kommune tager ingen chancer efter udbrud med indisk variant

Endnu en børnehavestue er sendt hjem i isolation i Hillerød Kommune, hvor 800 skoleelever tidligere på ugen ligeledes blev sendt hjem efter flere tilfælde af coronavarianten Delta.

Der bliver ikke taget nogen chancer i Hillerød for tiden.

Kommunen har denne uge haft flere tilfælde af coronavarianten Delta blandt byens borgere, og nu har det også fået betydning for en daginstitution, hvor varianten end ikke er konstateret.

Det oplyser Hillerød Kommune til TV 2 Lorry.

Deltavarianten blev første gang set i Indien og er nu frygtet verden over.

Studier viser nemlig, at varianten er mindre modtagelig overfor vaccine i forhold til de andre coronavarianter, ligesom den formodes at være omkring 50 procent mere smitsom end den almindelige corona.

Det også den variant, som har udskudt genåbningen i Storbritannien i foreløbig fire uger.

800 skoleelever hjemsendt

I Hillerød Kommune blev over 800 elever og en hel lærerstab på Grønnevang Skole sendt hjem i mandags, efter fire elever blev konstateret smittet med Delta-varianten. De smittede gik på forskellige klassetrin.

Siden blev vuggestuedelen i en integreret institution bestående af 48 børn og voksne sendt hjem, ligesom en enkelt stue i børnehavedelen blev sendt hjem, efter en pårørende til et barn var smittet med Deltavarianten.

Onsdag blev 33 børn og syv voksne sendt hjem fra børnehaven Labyrinten, efter en medarbejder var nær kontakt til en person, der var smittet med en Deltavariant.

Torsdag er endnu en børnehavestue blevet sendt hjem og i isolation, men det skyldes ikke nødvendigvis coronasmitte med Deltavarianten, oplyser kommunens kommunikationschef Vibe Reedtz.

- Vi ved, at der er en medarbejder, som har fået en positiv coronatest gennem kviktest. Vedkommende blev sendt videre til PCR-test i aftes, men der er endnu ikke svar på den test endnu.

- Derfor ved vi heller ikke, om der reelt er noget. Men fordi vi har den situation, vi har, et andet sted i kommunen, tager vi ingen chancer lige nu, siger Vibe Reedtz.

I alt 29 børn og tre voksne fra Børnehuset Kildedalen afdeling Favrholm er torsdag hjemsendt.

Kan ikke garantere inddæmning endnu

Selvom Hillerød Kommune arbejder både hurtigt og reagerer prompte, vides det endnu ikke, om smitten med Deltavarianten af coronavirus er blevet inddæmmet.

- Vi er i løbende tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed om det her. Men selvom vi er det, kan vi ikke garantere, at den er inddæmmet endnu, siger Vibe Reedtz fra Hillerød Kommune.

Hun understreger samtidig, at smitten ikke er eksploderet.

Der er fortsat relativt få, som er smittet med den særlige coronavariant.

- Torsdag har vi ikke modtaget nogen meldinger om flere tilfælde med Deltavarianten, men hvis det sker, skal vi nok sørge for at melde det ud, siger Vibe Reedtz til TV 2 Lorry.