Blev født uden ører: Nu kan Marvin høre

Selvom familien Degenkolw har fundet en løsning på deres søns høretab, føler de, at der bør være mere og bedre information om mulige løsninger.

- Vi følte os fuldstændig alene, og vi søgte psykologhjælp, fordi vi havde brug for at snakke med nogen om det.

Sådan husker Jess Degenkolw, der er far til nu 9-årige Marvin, tiden efter Marvins fødsel.

Marvin blev født uden øregange og ydre ører, så det var tydeligt, at der var noget galt. Men familien følte sig alligevel tabt af sundhedsvæsnet.

- De gav udtryk for, at de ikke havde set noget lignende før, og vi blev sendt hjem uden den store hjælp, siger Jess Degenkolw. 

- Vi gik på en måde ind i os selv. Vi vidste ikke hvem, vi skulle have fat i. Skulle vi nu lære tegnsprog for at kunne forstå ham? Og jeg husker en helt banal tanke om, hvorvidt Marvin nogensinde ville kunne komme til at høre musik, tilføjer han.

Blev henvist ved et tilfælde

Familien søgte psykologhjælp for at bearbejde udfordringen, og det skulle vise sig at være en god beslutning.

Samtalerne ledte til en henvisning til kommunen, hvor en af de ansatte tilfældigvis kendte en audiolog på Gentofte Hospital.

Allerede efter første besøg på hospitalets audiologiske afdeling kom familien hjem med et høreapparat.

- Det var første gang vi havde en følelse af, at det hele nok skulle gå, husker Jess Degenkolw.

Høreapparatet sad fast på et pandebånd. Siden blev det erstattet af nye modeller, indtil det blev sat fast ved hjælp af en skrue direkte ned i kraniet.

- Nu kan Marvin selv koble sit høreapparat til fjernsynet eller en iPad, og vi har ingen problemer med at høre hinanden. Vi snakker tit om hvor taknemmelige vi er for, at vi lever i en tid, hvor man kan lave sådan nogle løsninger, siger han.

Vil gøre andre opmærksomme på muligheden

For familien Degenkolw var den første del af Marvins liv præget af en følelse af manglende information. 

Derfor har de siden stiftet en facebookgruppe for mennesker med høretab, der nu har over 500 medlemmer.

- Det er både forældre til børn med høretab og ældre mennesker, der måske slet ikke var opmærksomme på, at løsningen kunne give dem hørelsen tilbage, siger Jess Degenkolw og tilføjer:

- Det virker som om, der generelt mangler information om, at løsningen findes. Det vil vi gerne gøre andre opmærksomme på.

I videoen i toppen af artiklen kan du få et indblik i familiens kamp for at give Marvin hørelsen tilbage.