Overblik: Her er de corona-lukkede skoler og børnehaver

En daginstitution i Hillerød Kommune er lukket midlertidigt, efter et barn er konstateret smittet med coronavirus.

Et barn fra daginstitutionen Æblehaven i Alsønderup er smittet med coronavirus.

Det har fået Hillerød Kommune til at sende 55 børn og 14 voksne hjem og lukke daginstitutionen midlertidigt, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Forældrene er mandag morgen blevet ringet op og bedt om at hente deres børn så hurtigt som muligt.

Alle medarbejdere skal testes, inden de kan komme tilbage på arbejde.

For børnenes vedkommende er det op til forældrene at beslutte, om de skal testes eller ej.

Medarbejdere og børn kan møde op i institutionen igen, når de enten kan fremvise en negativ coronatest eller, hvis børnene ikke bliver testet, har været hjemme i syv dage uden sygdom eller symptomer.

Hillerød Kommune er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som vil iværksætte kontaktopsporing af nære kontakter.

Flere institutioner med smittede

Æblehaven er ikke alene om at lukke ned og sende børn og personale hjem.

Søndag lukkede Roskilde Kommune Trekroner Børnehus på ubestemt tid, efter det lørdag kom frem, at en central ansat er testet positiv for coronavirus.

Derudover er Privatskolen Busses Skole i Gentofte er blevet lukket ned, efter en medarbejder er blevet testet positiv for coronavirus.

Mandag kom det frem, at en 7.-klasseselev på Højdevangens Skole på Amager i København er blevet testet positiv for coronavirus. Derfor er en række elever, undervisere og pædagoger også her blevet sendt hjem i en uge, fremgår det af et opslag fra skolens leder på Aula søndag.

I sidste uge udskød Borupgaard Gymnasium i Ballerup sin åbning, da en lærer var blevet testet positiv for coronavirus. Da alle lærere var fysisk samlet i sidste uge for at forberede sig på det nye skoleår, har de alle fået besked på at lade sig teste.

På Ordrup Gymnasium nord for København er flere personer også bekræftet smittet mandag, oplyser skolens rektor i en mail til Ekstra Bladet. Efter råd med Styrelsen for Patientsikkerhed er eleverne dog hverken sendt hjem eller sat i karantæne.