Venter på operation: Lille Sille har fastet siden i går

Fem-årig har ventet - og ventet - og ventet på en operation i låret. Imens skal hun faste og har meget svært ved at forstå de mange timers ventetid

Når man er fem år gammel, så er begejstringen til at overskue, når man skal opereres, og ventetiden trækker ud.

Fem-årige Sille Fiksak Christensen brækkede i foråret sit lårben og fik sat det sammen med skruer. I dag var det så den store dag - skruerne skulle fjernes ved en operation på Hillerød Sygehus. Så Sille blev lagt i seng i går med en besked om, at hun ikke kunne spise og drikke, når hun vågnede, for i dag var det, at skruerne skulle ud - og inden en operation må man ikke spise og drikke.

- Det havde hun fuld forståelse for. Også i morges. Hun var sat til operation klokke 07.30, men vi har bare ventet og ventet. Og vi hører intet, lyder det frustreret fra Silles far, Mick Fiksak Christensen.

Han understreger, at personalet på sygehuset gør alt, hvad de kan, og at han på ingen måde kritiserer dem.

-Det er systemet, der er noget helt galt med. Da vi mødte op,k fik vi at vide, at det nu først var klokken 14 - og nu ved de ingenting. Det kunne man vel have gjort noget ved, så vi kunnbe have ventet hjemme, siger han.

I sengen ved siden af Sille lå en 13-årig pige. Hun kom  til uden så lang ventetid.

-Jeg kan sagtens forstå, at der dukker noget akut op - men hvis et ældre barn bliver opereret først, så skal man måske se på, at vores datter kun er fem år. Hun er tørstig og sulten, og selv om vi prøver at holde hende beskæftiget med TV og underholdning, så er det ikke nemt. Hun er da temmelig udslidt efterhånden, siger han.

I frustration skrev Mick Ficksak Christensen til TV 2 Lorry om sagen, mens han, og Silles mor sidder på stuen og venter.

Da havde Sille intet  spist eller drukket i 16 timer.

-Det er ikke noget, man dør af - det ved jeg godt - men hvorfor kan man så ikke informere noget bedre, spørger Mick Fiksak Christensen.

På Hillerød sygehus siger vicedirektør på Nordsjællands Hospital, Tomas Joen Jakobsen:

-Når der kommer akutte patienter ind, der kræver øjeblikkelig operation, bliver vi som alle andre hospitaler nødt til at rykke mindre akutte patienter ned på listen. Men det ændrer ikke på, at familien ikke har følt sig ordenligt informeret, og det tager vi selvfølgelig til efterretning.

Klokken 15 oplyste Silles forældre, at deres datter nu endelig var kørt til operation. De har svært ved at forstå den lange ventetid - men understreger, at de kun har ros til overs for hospitalspersonalet.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere