UNESCO på inspirationstur i Nordsjælland

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland danner lige nu ramme for UNESCOs store inspirationstur. Målet er flere kinesiske og amerikanske turister.

En delegation fra forskellige verdensarvssteder i Europa er samlet i Nordsjælland for at få nye idéer til at tiltrække Kinesiske og Amerikanske turister til Europa. Foto: TV 2 Lorry

Repræsentanter fra verdensarvssteder i hele Europa er i øjeblikket på inspirationstur i det nordsjællandske.

Målet er enkelt, men svært. De skal sammen finde ud af, hvordan UNESCOs verdensarvssteder kan lykkedes med at trække endnu flere turister fra især USA og Kina til at besøge Europæisk kulturarv.

Derfor er 34 repræsentanter fra nogle af UNESCOs udvalgte steder i Europa samlet i Nordsjælland. Formålet med turen til Nordsjælland er at diskutere og dele viden om, hvad der trækker oversøiske turister til.

Læs også Arkitekt: Vandkulturhus bliver inspiration for havnebyer i hele verden

Versailles eller Gribskov

Delegationen ankom i mandags og bliver her indtil torsdag. Under turen bliver de vist rundt i parforcejagtlandskabet i Nordsjælland. Her byder landskabet både UNESCO-gæsterne og almindelige turister på et barokt område, der stadig kendetegnes af istiden og med historiens vingesus i trækronerne

Parforcejagtlandskabet er valgt som en ud af fire europæiske verdensarvssteder, der skal brande hele Europas kulturarv, og det er i et fint selskab med både det franske slot Versailles og Olympen, at jagtlandskabet nu befinder sig i:

- Vi giver vores bud på de verdensarv steder, der i den grad fortjener ekstra opmærksomhed, og som vi mener kan få turisterne til at få øjnene op for diversiteten i Europas kulturhistorie, lyder det fra Peter Debrine, Senior Projekt Officer, UNESCO.

01:00 Luk video

Rig på historie

Kulturhistorie er der nok af i Nordsjælland. Det var nemlig her Kong Christian d. 5. tog på parforcejagt, der helt kort er en jagtform, hvor byttet udmattes og lokkes hen til en bestemt, i dette tilfælde kongen.

Og det er netop historien og de grønne omgivelser, der skal få amerikanerne og kinesernes øjne op for blandt andet Nordsjælland:

- Vi har en helt unik fortælling og en kulturhistorie, der i dette attraktive selskab får nyt liv, og turisterne til at rejse hertil. Med jagtryttere og vild mad over ild glæder vi os til at give de andre attraktioner en smagsprøve på, hvad Kong Christian 5. satte i scene, når han inviterede på jagt, siger Thomas Lykke Pedersen, borgmester i Fredensborg Kommune, på vegne af Parforcejagtlandskabets ejerkommuner.

Læs også Forfatters nye bog afslører Kronborgs hemmelige kringelkroge

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik