UNESCO på inspirationstur i Nordsjælland

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland danner lige nu ramme for UNESCOs store inspirationstur. Målet er flere kinesiske og amerikanske turister.

Repræsentanter fra verdensarvssteder i hele Europa er i øjeblikket på inspirationstur i det nordsjællandske.

Målet er enkelt, men svært. De skal sammen finde ud af, hvordan UNESCOs verdensarvssteder kan lykkedes med at trække endnu flere turister fra især USA og Kina til at besøge Europæisk kulturarv.

Derfor er 34 repræsentanter fra nogle af UNESCOs udvalgte steder i Europa samlet i Nordsjælland. Formålet med turen til Nordsjælland er at diskutere og dele viden om, hvad der trækker oversøiske turister til.

Versailles eller Gribskov

Delegationen ankom i mandags og bliver her indtil torsdag. Under turen bliver de vist rundt i parforcejagtlandskabet i Nordsjælland. Her byder landskabet både UNESCO-gæsterne og almindelige turister på et barokt område, der stadig kendetegnes af istiden og med historiens vingesus i trækronerne

Parforcejagtlandskabet er valgt som en ud af fire europæiske verdensarvssteder, der skal brande hele Europas kulturarv, og det er i et fint selskab med både det franske slot Versailles og Olympen, at jagtlandskabet nu befinder sig i:

- Vi giver vores bud på de verdensarv steder, der i den grad fortjener ekstra opmærksomhed, og som vi mener kan få turisterne til at få øjnene op for diversiteten i Europas kulturhistorie, lyder det fra Peter Debrine, Senior Projekt Officer, UNESCO.

 

Rig på historie

Kulturhistorie er der nok af i Nordsjælland. Det var nemlig her Kong Christian d. 5. tog på parforcejagt, der helt kort er en jagtform, hvor byttet udmattes og lokkes hen til en bestemt, i dette tilfælde kongen.

Og det er netop historien og de grønne omgivelser, der skal få amerikanerne og kinesernes øjne op for blandt andet Nordsjælland:

- Vi har en helt unik fortælling og en kulturhistorie, der i dette attraktive selskab får nyt liv, og turisterne til at rejse hertil. Med jagtryttere og vild mad over ild glæder vi os til at give de andre attraktioner en smagsprøve på, hvad Kong Christian 5. satte i scene, når han inviterede på jagt, siger Thomas Lykke Pedersen, borgmester i Fredensborg Kommune, på vegne af Parforcejagtlandskabets ejerkommuner.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

ræv

Naturfænomen på Amager Fælled lyder, som om der er blevet begået et mord

Rottehunden amigo

playRottehunden Amigo slog 48 rotter ihjel på halvanden time

Eremitageslottet biler

Naturstyrelsen har fået nok af bilister - lukker af ved populært slot og flere skovområder

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere