Uenighed om fælles bederum på nyt hospital

Kan kristne og muslimer deles om det samme bede- og refleksionsrum på nyt hospital i Hillerød? Meningerne er delte.

Illustration af Nyt Hospital Nordsjælland Foto: Region Hovedstaden

Når Nyt Hospital Nordsjælland-projektet engang er færdigt, så skal det nye supersygehus også udstyres med bederum. Men hvor aktitekterne forestiller sig, at både kristne og muslimer kan bruge det samme bederum, så er en hospitalspræst lodret uenig. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

-Vi har fra dag et gjort opmærksom på, at vi både ønsker et kristent bederum og et muslimsk bederum. Ideen om at dele samme rum er ikke vores førsteprioritet, siger Ib Lauritsen, der er hospitalspræst på Hillerød hospital til avisen.

Han foretrrækker, at der indrettes to rum - et kristent bede- eller refleksionsrum - og et muslimsk indrettet rum med samme funktion.

Læs også Radikale vil have trosneutralt ceremoni-rum i København

Men arkitekterne vil noget andet.  For det er planen, at hele hospitalet skal være fleksibelt, og derfor skal det samme rum kunne have flere funktioner.

- Vi har set mange gode eksempler rundt i Europa på, hvordan vi kan udforme refleksionsrummet. Der bliver ikke tale om mange kvadratmeter, så vi skal tænke smart, for at rummet kan bruges af de fleste til det meste, siger arkitekt og projektleder for Nyt Hospital Nordsjælland, Mette Stokholm, til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Kommune tvinger naboer til at sælge deres jord til hospital

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik