Uenighed om fælles bederum på nyt hospital

Kan kristne og muslimer deles om det samme bede- og refleksionsrum på nyt hospital i Hillerød? Meningerne er delte.

Når Nyt Hospital Nordsjælland-projektet engang er færdigt, så skal det nye supersygehus også udstyres med bederum. Men hvor aktitekterne forestiller sig, at både kristne og muslimer kan bruge det samme bederum, så er en hospitalspræst lodret uenig. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

-Vi har fra dag et gjort opmærksom på, at vi både ønsker et kristent bederum og et muslimsk bederum. Ideen om at dele samme rum er ikke vores førsteprioritet, siger Ib Lauritsen, der er hospitalspræst på Hillerød hospital til avisen.

Han foretrrækker, at der indrettes to rum - et kristent bede- eller refleksionsrum - og et muslimsk indrettet rum med samme funktion.

Men arkitekterne vil noget andet.  For det er planen, at hele hospitalet skal være fleksibelt, og derfor skal det samme rum kunne have flere funktioner.

- Vi har set mange gode eksempler rundt i Europa på, hvordan vi kan udforme refleksionsrummet. Der bliver ikke tale om mange kvadratmeter, så vi skal tænke smart, for at rummet kan bruges af de fleste til det meste, siger arkitekt og projektleder for Nyt Hospital Nordsjælland, Mette Stokholm, til Frederiksborg Amts Avis.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Ulykken i Havdrup

18-årige Sebastian blev dræbt i trafikken: Nu kommer familien med opråb

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere